Autoverkoop in Duitsland.
Volledig scherm
Autoverkoop in Duitsland. © AFP

Kwart minder nieuwe auto's verkocht in Duitsland in juli

In Duitsland zijn in juli een kwart minder nieuwe auto’s verkocht ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het niveau van voor de coronacrisis is nog niet in zicht, zo meldt sectorfederatie VDA woensdag.

10 reacties

  • Cindy Michiels

    3 jaar geleden
    En denken dat je een nieuwe auto koopt hy kan al meer dan een jaar op een autopark staan das gelyk de stock wagens moesten weeten hoe oud dat die wagen al is en nog maar enkele km hebben
  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    De mensen weten niet meer wat nog te kopen, elektrisch is te duur en nog niet goed genoeg en benzine en diesel heeft blijkbaar geen toekomst meer waarom dat dan nog kopen. Gewoon de oude auto's oprijden dat is het beste.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Dan kunnen de groenen content zijn. Nu nog overal werk in eigen n streek ...
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Bij de Duitsers is het net zoals bij ons. De mensen zijn onzeker over de toekomst van de auto's. Wegens de grote afstanden die velen beroepshalve moeten afleggen is er nog meer dan bij ons een probleem voor hen, qua actieradius, prijs, opladen... En net als bij ons zijn ze ook al jaren in de maling genomen door hun regering die koud en warm blaast en alle fouten betaalt met hogere taksen. Gelukkig zijn er daar al veel dieselverboden en LEZ weer afgeschaft - ze zien in dat die niets uithalen.
  • Jo Demey

    3 jaar geleden
    Toch normaal, de regeringen belasten enerzijds de mensen kapot, en anderzijds verhogen ze de prijzen met 20, 30% van de meeste producten zogezegd door corona. Ja dan moet je niet raar opkijken dat mensen niks meer kunnen kopen.