© hbvl

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

Nieuw festival rond strips en kinderboeken

Getekend, Lommel. Dat is de naam van een nieuw, ambitieus strip- en kinderboekenfestival voor jong en oud dat zondag plaatsvindt in Cultuurcentrum De Adelberg. Wat vindt u op deze eendaagse beurs? Workshops, tekenfilms, signerende tekenaars, handelaars, uitgevers, lezingen, een expositie, een veiling, verkoopstanden, véél kinderanimatie, enz.

Zondag van 10 tot 17 uur. Adelbergpark 1. Gratis toegang. Meer info: www.getekendlommel.be

Avondrun door verlicht stadscentrum

Zaterdagavond kunt u in Hasselt deelnemen aan een nieuw loopevent Q – Run To You, georganiseerd door radiozender Qmusic. Dat is een avondrun van 5 km door een verlicht Hasselt waarbij u als duo of als groep letterlijk naar mekaar toeloopt én nadien nog kan gaan feesten in de Ethias Arena. U passeert door de winkelstraten, het Kapermolenpark en de Japanse Tuin. Alles is kleurrijk verlicht met neonlights en pompende beats zullen niet ontbreken.

Zaterdag, vanaf 18 uur. Start aan Ethias Arena. Gouverneur Verwilghensingel 70. Ticket: 15 euro (run én party). Inschrijven via qruntoyou.be

Wandelen bij vollemaan in Ellikom

Dit weekend is het vollemaan. Dat dit voor een aparte sfeer zorgt, kunt u zeker ervaren tijdens een begeleide avondwandeling zaterdag door de vallei van de Abeek. Een gids van Natuurpunt neemt u mee op sleeptouw door de natuur en rust, vanaf het Buurthuis van Ellikom. Onderweg zijn warme drankjes voorzien. Wandelschoenen en een zaklamp zijn aangeraden.

Zaterdag, van 20 tot 22.30 uur. Weg naar Ellikom 243. www.abeek.be

Kunst en- Antiekbeurs in Grenslandhallen

Voor kunst- en antiekliefhebbers zijn het hoogdagen want in de Grenslandhallen wordt dit weekend voor de 34ste keer een Kunst- en Antiekbeurs georganiseerd. Zo’n 70 antiekhandelaars en kunstgalerieën uit vijf landen zijn er neergestreken met een aanbod aan boeken, gravures, design, zilver, keramiek en hedendaagse schilderijen.

Zaterdag, zondag en maandag, van 11 tot 19 uur. Gouverneur Verwilghensingel 70. Ticket: 9 euro (gratis tot 15 jaar). Meer info: www.hasselt-artanticfair.com

Tweedaagse Terriltocht vanuit Lillo

Wandelen door de velden en bossen, met de mogelijkheid om de terril van de mijn van Zolder te beklimmen. Dat kan op de tweedaagse Terriltocht die dit weekend op de agenda staat. Wie de terril beklimt (via nieuw aangelegde wandelwegen), wordt beloond met een mooi panoramisch zicht op de omgeving. U maakt de wandeling zolang u wilt, want er zijn verschillende trajecten van 4 tot 21 km.

Zaterdag en zondag, starten tussen 8 en 15 uur. Ontmoetingscentrum Lillo, Hortelstraat 21. Deelname: 1,5 euro. www.wsv-sust.be

Snuisteren en afdingen op Sjacherbeurs

Serviezen, boeken, vazen, kadertjes, kleding, sigarenbandjes, fietsen. Dat en veel meer kan u dit weekend vinden en kopen op de Sjacherbeurs in de Limburghal. Dat is een indoor brocante en rommelmarkt die zowel zaterdag als zondag de deuren opent. Vergeet niet te ‘sjacheren’ bij de aankoop van de oude spulletjes.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 17 uur. Jaarbeurslaan 6. Toegang: 3 euro. Meer info: www.sjacherbeurs.com

Leer Maas kennen tijdens excursie met MaasVerkenner

De Maas is een grillige rivier. Tijdens een excursie zondagnamiddag door natuurgebied Negenoord in Dilsen-Stokkem zal een MaasVerkenner u mee op pad nemen vanuit Maascentrum De Wissen en ondertussen vertellen over de Maas en haar grensverleggende werking. Vergeet niet om goede wandelschoenen of laarzen aan te doen.

Zondag, om 14 uur. Parking, Negenoordlaan 2. Deelname: 2 euro. www.rivierparkmaasvallei.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer