©  VDB

Jean-Marc Mwema keert terug naar Telenet Giants Antwerp

Antwerpenaar, Belgian Lion en ex-Giant Jean-Marc Mwema (31) keert terug naar de roots. Mwema verlaat immers Oostende en tekent een contract van drie seizoenen bij Telenet Giants Antwerp. “We zijn enorm fier dat we Jean-Marc Mwema terug voor de Giants zal uitkomen. Once a Giant, always a Giant. We zetten met deze transfer meteen onze ambities om in de nieuwe BNXT-League en de FIBA Europe Cup te schitteren nog meer kracht bij,” aldus voorzitter Björn Verhoeven van Telenet Giants Antwerp.

Patrick Ceulemans

Jean-Marc Mwema keert terug naar Telenet Giants Antwerp. De 31-jarige en 1m95 grote Antwerpse forward verliet in 2016 de Antwerpse ploeg. Mwema, die op zijn achttiende bij de Sinjoren debuteerde, ging toen op zoek naar een ploeg in het buitenland. Die vond hij niet en in november 2016 tekende hij een contract bij Oostende. Bij de kustploeg veroverde de Sinjoor vijf titels op rij en won hij ook drie keer de Beker van België. In 2019 verloor hij met Oostende wel de finale van de Cup versus… de Giants. Mwema keert nu terug naar de roots en tekende een contract van drie jaar bij de Sinjoren.

Ambitieus richting prijzen

Naast blijvers Dennis Donkor, Roby Rogiers, Niels en Thijs De Ridder, Niels Van Den Eynde en Phil Cofer en recente aanwinsten Seppe D’Espallier, Cameron Krutwig, Matt Tiby en Elvar Fridriksson zet Telenet Giants Antwerp met de komst van Jean-Marc Mwema haar ambitie om weer volop voor de prijzen mee te doen nogmaals kracht bij. De komende weken wil de Antwerpse club nog een shooting guard presenteren en dan is de kern voor het eerste seizoen in de nieuwe BNXT-League rond. De Giants komen ook uit in de FIBA Europe Cup. Op 19 augustus is de loting en kent de selectie van coach Christophe Beghin de drie tegenstanders in de groepsfase.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kesteloot verlaat Antwerp Giants

Antwerpenaar Vincent Kesteloot (26), die einde contract is, verlaat dan weer Telenet Giants Antwerp. Na twee seizoenen gaat hij op zoek naar een buitenlandse uitdaging. Vrenz Bleijenbergh (20), die nog twee jaar onder contract ligt bij Telenet Giants Antwerp, hoopt dan weer eerstdaags zijn nieuwe club in Spanje te presenteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal