De Waalse minister-president Elio di Rupo en premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waalse minister-president Elio di Rupo en premier Alexander De Croo. © Photonews

ONZE OPINIE. De federale ondersteuningscel is vooral een zandzakje tegen de zondvloed aan emoties

Drie weken geleden steeg het water tot ongekende hoogtes in Wallonië, vandaag staat het water de Walen nog steeds aan de lippen. Schrijnend zijn de getuigenissen vanuit het puin over een stokkende hulpverlening. Boos zijn de bewoners - terecht. Het stinkt in Luik. Letterlijk door de afvalberg aan verdronken huisraad, en figuurlijk. Pijnlijk is het voor onze politiek, die nog maar weinig krediet heeft. Het water staat ook onze politici aan de lippen.

10 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Waar zit B-fast team dat steeds bij buitenlandse rampen staat te springen om op reis te vertrekken.
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    Men heeft geen cel nodig maar een capabele gouverneur(s). Bij iedere ramp die zich in het verleden had voorgedaan (toch in Vlaanderen) kwam de gouverneur in actie en coördineerde deze alles en dit in samenspraak met de brandweer, politie (stedelijk als federaal) en de civiele bescherming. Ik denk dat de 3 gouverneurs (Namen, Luik en Limburg) op vakantie zijn / waren tijdens de overstroming. Als de gouverneurs zo incapabel zijn dan moeten ze maar opstappen of nog beter schaf de provincies af.
  • Chris Hom

    3 jaar geleden
    Bij een ramp van dergelijke omvang vallen de maskers af van de "verantwoordelijke politici" en wordt de lamlendige werking van hulporganisaties duidelijk. Waar zit B-fast die steeds bij buitenlandse rampen wordt ingezet ?
  • Jos Verelst

    3 jaar geleden
    Als de Walen voor één keer iets zelf moeten oplossen is het een grote chaos, miserie en ontlopen van verantwoordelijkheid. De PS die in alle Waalse beleidsniveaus de grote viool spelen tonen duidelijk aan wat ze waard zijn : niets dus. Hopelijk herinneren de Waalse burgers dit bij de (hopelijk snel binnenkort) verkiezingen.
  • Peter Van Endert

    3 jaar geleden
    Zo snel mogelijk een nieuwe regering want dit kan gewoonweg niet meer. In deze regering draait het alleen maar om geld ze moesten beschaamd zijn