Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Leah Thys vertelt in open brief over moeizame maanden: ‘Ik ben alles een plaats aan het geven’

Leah Thys.Beeld Jan De Meuleneir/Photo News

Enkele maanden geleden ging ‘Thuis’-actrice Leah Thys (76) door een zeer moeilijke periode. Ze werd ernstig ziek door covid-19 en verloor ook haar echtgenoot, Jos De Man, aan dezelfde ziekte. In een open brief vertelt de ‘Thuis’-actrice over de afgelopen maanden.

In de brief vertelt Thys dat de gebeurtenissen van de laatste maanden haar leven op zijn kop hebben gezet, maar ook dat ze zich probeert te heruitvinden. “‘Thuis’ stopt nooit en Madame Marianne staat er opnieuw in het nieuwe seizoen”, schrijft Thys. En naast acteren voor ‘Thuis’, is Thys binnenkort ook te zien in het theaterstuk ‘De dame in het busje’. “Ik kijk er echt naar uit om opnieuw contact te hebben met de zaal en het publiek te kunnen zien”, besluit de actrice.

Lees hier de volledige brief:

Lieve kijker, lieve fan,

De afgelopen weken kreeg ik vaak de vraag hoe het met me gaat. Wel, hoe gaat het met mij?

Ik moet mezelf heruitvinden. Daar komt het zowat op neer. En dat vraagt tijd. De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben mijn leven, dat van de kinderen van Jos en van familie en vrienden op z’n kop gezet en dat moet een plaats krijgen. En dat is meteen ook de reden waarom ik hier nog niet veel over wil vertellen. Die tijd is nog niet rijp. Ik weet dat vele mensen met mij meeleven en vragen hebben. Maar ik hoop dat iedereen mijn beslissing begrijpt.

Dat betekent niet dat ik stilzit. Naast die emotionele zoektocht naar de ‘te heruitvinden Leah’, ben ik opnieuw aan de slag. Sinds enkele weken zijn we alle nog te draaien scènes van ‘Thuis’ aan het afwerken. ‘Thuis’ stopt nooit en Madame Marianne staat er opnieuw in het nieuwe seizoen: met een warm hart en een stoute tong, want dat is Marianne. En het verhaal wordt verteld zoals het bedoeld en geschreven is. Het wordt een prachtig verhaal.

Daarnaast gaat op 8 september ‘De dame in het busje’ in première. Een prachtig theaterstuk dat eindelijk in première kan. Corona heeft het al enkele keren doen uitstellen, deze keer zal dat virus ons niet meer tegenhouden. De repetities gaan goed en het is plezant om opnieuw op scène te staan, samen met de collega’s. Ik kijk er echt naar uit om opnieuw contact te hebben met de zaal en het publiek te kunnen zien.

Van harte, Leah Thys

Leah Thys vertelt in open brief over moeizame maanden: ‘Ik ben alles een plaats aan het geven’
Beeld Joel Hoylaerts / Photo News