Thiam op het hoogste schavotje geflankeerd door de Nederlandse vrouwen Anouk Vetter en bronzen Emma Oosterwegel.
Volledig scherm
Thiam op het hoogste schavotje geflankeerd door de Nederlandse vrouwen Anouk Vetter en bronzen Emma Oosterwegel. © BELGA

‘Gouden Nafi’ over Spelen 2024 in Parijs en geen grote emoties op podium: “Wil je me elke dag zien huilen?”

Olympische SpelenVoor Nafi Thiam (26) is vandaag nog een speciale dag. Onze landgenote kreeg deze middag haar gouden medaille uit handen van Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van BOIC, na haar zege in de zevenkamp. Maar vooraf blikte de olympische kampioene nog even terug op haar meerkamp én vooruit naar wat komt. Dat zal in eerste instantie vooral rust zijn. Maar wat met de Spelen in Parijs van 2024?

21 reacties

  • René Van Halen

    3 jaar geleden
    Dat is nu eenmaal topsport. Je telkens opnieuw moeten bewijzen. En ze moet dit niet voor België doen, maar voor zichzelf. Als ze viermaal olympisch kampioen wordt is ze een levende legende. Op 34 ben je normaal gezien lichamelijk nog niet versleten. Mentaal is uiteraard een andere zaak.
  • Jakke Troost

    3 jaar geleden
    Iedereen zal het natuurlijk graag zien dat je daar opnieuw staat, maar niet ten koste van je gezondheid.
  • Nathalie Paulus

    3 jaar geleden
    Nafi, he hebt topprestaties geleverd, en er alles voor gegeven. Als je in 2024 toch naar Parijs gaat, ga dan vooral voor het plezier. Komt er nog een medaille top maat zo niet,... Je hoeft je niet meer te bewijzen je bent een fenomenale sportvrouw
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    Als je al 2 x Olympisch kampioen bent hoeft het niet meer. Ze is nu 26. Ze heeft al een hele tijd een vaste relatie. Misschien wil ze wel kinderen voor ze de 30 voorbij is. Heel begrijpelijk. Ze moet voor België haar privé leven niet opofferen.
  • Wim David

    3 jaar geleden
    Je wint OS Rio, fantastisch! Van dan af ben je terecht een vedette maar verwacht iedereen telkens winst. Maar elke wedstrijd begin je van nul en de concurrentie staat ook niet stil. Toch win je opnieuw de allermooiste/grootste wedstrijd, ondanks alles. Al verlies je al je volgende wedstrijden, je bent dubbel OS kampioene zonder wk en ek te vergeten. Nooit word je nog Nafi average. Je bent en blijft Nafi champion.