Noel Beckers

Noel Beckers uit Boutersem fietst volledige Maas af om geld in te zamelen voor slachtoffers noodweer

Noel Beckers uit Boutersem fiets de volledige Maas af, van de monding in Nederland tot de bron in Frankrijk, om zo geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Met zijn actie wil hij de slachtoffers van de overstromingen van enkele weken geleden steunen. De gehele tocht bedraagt zo'n 950 kilometer, die Beckers tegen komende zaterdag afrondt. 

"Afgelopen zaterdag ben ik vetrokken in Hoek van Holland, waar de Maas in de Noordzee loopt. Dan ben ik langs Maasmechelen naar beneden gefietst langs de Maas. Gisteren ben ik in Verdun aangekomen en morgen (zaterdag, nvdr.) doe ik nog een laatste etappe van 30 kilometer", vertelt Beckers.

Waarom de man uit Boutersem een tocht van 950 kilometer aflegt op één week tijd? Dat antwoord is tweedelig. "Ik ben in Maasmechelen opgegroeid dus ik heb altijd een band gehad met de Maas, en ik wilde al lang een dergelijke tocht maken", legt Beckers uit. "Toen ik hoorde van de overstromingen in Wallonië wilde ik onmiddellijk gaan helpen, maar raakte ik plots besmet met het coronavirus. Tijdens mijn quarantaine heb ik dan dit plan beraamd."

Lees verder onder de foto:

Noel Beckers

Je kan Noel Beckers nog steeds sponsoren op zijn tocht. Zo kan je een kilometer 'kopen'. Die kost dan zo'n 10 euro. Het geld gaat integraal naar het Rode Kruis en is bestemd voor het noodfonds dat slachtoffers van de overstromingen moet helpen. "Ik zit nu al boven de 5.600 euro, maar alles blijft welkom", roept Beckers op. Storten kan op zijn website, waar je ook een blog van elke etappe kan vinden: naardebronvandemaas.be

Meest gelezen