CNN ontslaat drie werknemers die ongevaccineerd naar kantoor kwamen

CNN heeft drie werknemers ontslagen die ongevaccineerd naar kantoor zijn gekomen. Dat laat de Amerikaanse nieuwszender zelf weten in een interne memo. 

CNN-baas Jeff Zucker herhaalde donderdag in een memo aan zijn werknemers dat ze zich verplicht moeten laten vaccineren als ze terug willen komen naar kantoor. “De afgelopen week zijn wij op de hoogte gesteld van drie medewerkers die ongevaccineerd naar kantoor kwamen. De contracten van deze drie medewerkers zijn beëindigd”, schreef hij. “Laat me duidelijk zijn – wij hebben een zerotolerancebeleid op dit gebied.”

Binnenkort moeten CNN-medewerkers een geldig vaccinatiebewijs tonen om toegelaten te worden tot de werkvloer, vervolgde Zucker. Dat was nog niet het geval. Aanvankelijk was de terugkeer naar de CNN-kantoren gepland voor 7 september, maar door het stijgende aantal coronagevallen in de Verenigde Staten is die terugkeer uitgesteld naar medio oktober.

Andere Amerikaanse bedrijven

Het is een van de eerste voorbeelden van een Amerikaans bedrijf dat personeel ontslaat omdat ze ongevaccineerd gaan werken. Dat bedrijven eisen dat hun werknemers zich laten vaccineren om terug te keren naar kantoor, is volledig legaal in de Verenigde Staten. Zo heeft ook Google al aangekondigd dat vaccinatie binnenkort verplicht zal zijn om toegang te krijgen tot zijn gebouwen.

Volgens de Associated Press eisen ook grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals Delta en United Airlines van nieuwe werknemers een vaccinatiebewijs. Bij de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs moeten werknemers dan weer bekendmaken of ze al dan niet gevaccineerd zijn.

Opkomst Delta-variant

Vorige week kwamen de autoriteiten in de Verenigde Staten nog terug op eerdere versoepelingen voor het dragen van een mondmasker. Die U-bocht had alles te maken met de opkomst van de Delta-variant in het land. Van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC moeten Amerikanen opnieuw een mondmasker dragen in hogerisicogebieden, net als niet-gevaccineerden. De aanbeveling slaat op publiek toegankelijke plaatsen indoor, benadrukte topvrouw Rochelle Walensky. 

(lb)

Meer