Carlos Diaz

"Zelfs kinderen huilen aan Camp Nou na vertrek Messi", zegt uitbater van Barçashop in Gent vanuit Barcelona 

Nu de Argentijnse sterspeler Lionel Messi na bijna 20 jaar vertrekt bij FC Barcelona, zijn de fans in rouw. De uitbater van de Barcashop in Sint-Amandsberg bij Gent, Carlos Diaz, zit in Barcelona en ziet de treurende fans aan voetbalstadion Camp Nou staan. "Iedereen is zwaar aangedaan."

De uitbater van de Barcashop in Sint-Amandsberg Carlos Diaz is op vakantie in Spanje. Op het moment dat Radio 2 Oost-Vlaanderen hem opbelt, staat hij zelfs aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona in Spanje. Hij ziet er triestige taferelen sinds het nieuws bekend raakte dat FC Barcelona zijn sterspeler Lionel Messi,  bijgenaamd "De Vlo", moet laten gaan omdat ze hem niet meer kunnen betalen. "Ik ben naar een training gaan kijken. Toen Antoine Griezmann binnenkwam, waren de reacties "dat het allemaal zijn schuld is". De mensen zijn er duidelijk niet goed gezind." 

Beluister het interview met Carlos Diaz vanuit Barcelona.

Ontgoocheling

De Spanjaarden zien het even niet meer zitten, zegt Diaz: "Niemand had dit verwacht. Er zijn spandoeken en er zijn zelfs kinderen die huilen." Diaz is zelf ook erg aangedaan, maar blijft realistisch: "Iedereen is ontgoocheld, maar we moeten er door. Er zijn nog iconen zoals hem weggegaan. Messi is zelf ook ontgoocheld. Ik zag hem op televisie en hij zit ook in zak en as."

Messi is zelf ontgoocheld, hij zit in zak en as

Carlos Diaz

De foto hieronder toont de talrijke Spanjaarden aan voetbalstadion Camp Nou in Barcelona.

Radio 2

Koffietassen met Messi op

Diaz is zelf een superfan en heeft een winkel in Sint-Amandsberg met merchandise van FC Barcelona en Messi. Hij verkoopt er onder andere T-shirts, spandoeken en koffietassen. Wat gaat hij daar mee doen? "Alles blijft te koop, ik denk dat er nog wel mensen de laatste truitjes van hem zullen willen." Hij heeft de stock de laatste tijd niet meer aangevuld: "Door de financiële situatie van de ploeg had ik een voorgevoel. Ze kunnen Messi gewoon niet meer betalen."

Ik had een voorgevoel, ze kunnen Messi gewoon niet meer betalen
Carlos Diaz

Samen met de vroegere Braziliaanse Barcelona-ster Neymar was Lionel Messi een lokmiddel om de fans naar de shop van Diaz te krijgen. Maar: "Er zijn jonge spelers op komst, zoals Pedri en Ansu Fati, die binnen een jaar of twee Messi zullen doen vergeten", hoopt hij.

Hieronder zie je Carlos Diaz aan de linkerkant.

Carlos Diaz

Diaz is ondanks de situatie strijdlustig: "We blijven gaan, ons logo gaat niet weg." En hij ziet een voordeel voor zijn winkel. "Ik ga de zaken niet verkopen in de solden, ik denk eerder dat ze iets duurder zullen worden", lacht hij. "Dat is een grapje, maar we zien wel."

Meest gelezen