© BFM

Sleepboot gezonken in Hansadok: twee drenkelingen gered

Antwerpen -

In het Hansadok in de Antwerpse haven is vrijdagmiddag een boot gezonken. Twee drenkelingen werden veilig uit het water gehaald. Door het incident is er in het Hansadok tijdelijk geen zeevaart mogelijk en is de binnenvaart beperkt.

jtp, nelo

Port Of Antwerp kreeg rond de middag de oproep voor het zinkende schip. Het betrof een sleepboot met de naam Odin. “Uit onderzoek blijkt dat de sleepboot samen met een duwboot aan het wachten was voor een sluis”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “Mogelijk was er een miscommunicatie tussen de twee waarbij de duwboot - ironisch genoeg - de sleepboot een duw gaf en deze deed kantelen.”

Twee bemanningsleden belandden in het water, maar konden veilig uit het water worden gehaald.

“We doen er alles aan om het schip zo snel mogelijk veilig te kunnen bergen”, zegt Elke Verbeelen, woordvoerster van Port of Antwerp. “Momenteel is het Hansadok gestremd voor zeevaart. Binnenvaart is voorlopig beperkt.”

Een week geleden was er ook al een incident in het Hansadok. Op zondag 1 augustus botste toen de pannenkoekenboot van Flandria tegen de kaaimuur. Verscheidene opvarenden raakten daarbij lichtgewond, elf mensen werden naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER