Een render van hoe de module er op Mars zou uitzien.

NASA zoekt "astronauten" die jaar lang een missie op Mars willen simuleren

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is op zoek naar "astronauten" die een jaar lang willen doen alsof ze op Mars zijn. De deelnemers zullen verblijven in een Mars-simulatie vlakbij het Johnson Space Center in Houston in de staat Texas. De bedoeling is om na te gaan hoe mensen omgaan met het leven op een andere planeet.

Vanaf de herfst van 2022 wil de NASA verschillende teams een jaar lang in een Mars- of Maan-simulatie observeren. Zo wil de ruimtevaartorganisatie nagaan hoe erg gemotiveerde individuen omgaan met de moeilijkheden van het leven in kleine groep in afzondering op een andere planeet. Alles samen wil de NASA drie dergelijke missies organiseren die telkens een jaar gaan duren. 

De teams gaan bestaan uit vier personen en moeten een jaar lang samen leven en werken in een 3D-geprinte module van 158 vierkante meter groot. De woonruimte gaat de moeilijkheden van een echte missie op Mars simuleren: beperkte voorraden, gereedschap dat kan falen, vertraging op de communicatie (de communicatievertraging tussen Mars en de Aarde bedraagt ongeveer 10 minuten) en andere stressfactoren.

Dit is het grondplan van de module:

"Dit is een zeldzame en unieke opportuniteit", zegt Grace Douglas van de NASA in een persbericht. "Deze simulatie is cruciaal om oplossingen te vinden voor de complexe noden die het leven op de planeet Mars met zich mee zullen brengen. Wie geselecteerd wordt zal een historische rol spelen in de voorbereiding van de mensheid om de volgende grote stap in de ruimte te zetten."

Voor je op het vliegtuig naar Texas springt, de NASA is op zoek naar gezonde, gemotiveerde Amerikaanse burgers. Belgen komen voorlopig niet in aanmerking. Je moet verder niet-roker zijn, tussen 30 en 55 jaar oud en vloeiend Engels spreken. Je moet ook een masterdiploma hebben in een STEM-richting en minstens twee jaar ervaring of een vliegbrevet met 1.000 vlieguren. Ook wie gedoctoreerd heeft in een STEM-richting of een medisch diploma heeft, komt in aanmerking.

Bekijk hoe de module zal geprint worden:

Noot: initieel was in dit bericht door een omzettingsfout sprake van 518 vierkante meter in plaats van 158 vierkante meter.

Meest gelezen