Marcell Jacobs.
Volledig scherm
Marcell Jacobs. © Photo News

Bom in de atletiekwereld: goudenmedaillewinnaar Jacobs via sportdiëtist gelinkt aan grootschalig dopingonderzoek

Olympische SpelenLamont Marcell Jacobs pakte afgelopen weekend nog verrassend het goud op de 100 meter. Maar de gouden roes zou weleens tot een abrupt einde kunnen komen voor de Italiaan. Hij wordt namelijk via een bevriende bodybuilder en sportdiëtist in verband gebracht met een grootschalig dopingonderzoek. Dat ontdekte The Times. Jacobs’ entourage ontkent elke betrokkenheid bij het strafonderzoek én het gebruik van doping. 

15 reacties

  • christophe baele

    3 jaar geleden
    Alle stalen worden 30 jaar bewaard, dus wie ooit gefoefeld heeft vliegt vroeg of laat tegen de lamp. Iedereen altijd het voordeel van de twijfel geven. De technologie staat niet stil voor het detecteren van vreemde stoffen. Prof Van Eenoo en zijn lab zijn bij de absolute top van de wereld.
  • Paulus de Mos

    3 jaar geleden
    Ik ben oud genoeg om me te herinneren hoe Ben Johnson door het slijk gehaald werd omdat hij het lef had om het Carl Lewis sprookje te verstoren Jaren later kwam aan het licht dat Lewis net zo zwaar of misschien zelfs erger gedrogeerd was
  • Stefaan Clabau

    3 jaar geleden
    Ek finale ligt nog op hun maag precies 😅
  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Waar rook is is vuur hé! Zoals in het wielrennen zal de doping in de atletiek nooit weg zijn!! De producten die nu gebruikt worden zullen pas binnen enkele, misschien zelfs vele van hier gedetecteerd kunnen worden! Tja het is wat het is voor mij!!
  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Ach ja, over de onwaarschijnlijke prestaties van de Jamaicanen mag er natuurlijk niets gezegd worden.