Drie schietincidenten in één nacht: woning in Deurne en nachtwinkel op Kiel onder vuur, schot gehoord in Borsbeek

Deurne, Borsbeek, Wilrijk -

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben zich op drie verschillende plaatsen in Antwerpen schietincidenten voorgedaan. Een woning in Deurne en een nachtwinkel op het Kiel werden onder vuur genomen. In Borsbeek heeft de politie een schot gelost richting een verdacht voertuig. Of de zaken in verband staan met elkaar, wordt nog onderzocht. Een link met het drugsmilieu is voorlopig niet duidelijk.

nelo, blg

LEES OOK: “We begrijpen echt niet waarom dit opnieuw bij ons gebeurt”

Rond één uur kreeg de politie een eerste oproep vanuit de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Daar werd een woning onder vuur genomen. “Een van de bewoners heeft de politie gebeld. Er waren op dat moment een tiental personen aanwezig in de woning. Niemand raakte gewond.”

Er is één kogelinslag aangetroffen in een garagepoort. Enkele weken geleden werd er ook al een lichtgranaat op de oprit van de woning gevonden.

Beschoten woning in Bisschoppenhoflaan in Deurne. © rr

Beschoten woning in Bisschoppenhoflaan in Deurne. © rr

Naar aanleiding van de schietpartij in Deurne had de politie een wegversperring opgesteld, waaronder ook in de Cantincrodelaan in Borsbeek. “Een verdacht voertuig wilde met hoge snelheid in te rijden op de versperring. De politie heeft een schot gelost richting het voertuig.” De wagen werd later in Rotterdam aangetroffen, maar van de inzittenden ontbrak elk spoor.

Om twee uur kreeg de politie opnieuw een melding van een schietpartij. Dit keer was een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg in Wilrijk het doelwit. “Ik werd letterlijk uit mijn bed geschoten”, vertelt een buurtbewoner. “Ik liep naar het raam om te kijken wat er gebeurd was en hoorde nog net iemand roepen: kom terug als ge durft.”

Drie schoten werden afgevuurd richting de winkel. Kogelinslagen zijn zichtbaar in de rolluiken, het raam en de gevel.

Kogelinslagen zichtbaar bij nachtwinkel aan de Boomsesteenweg in Wilrijk.© rr

Zowel de lokale als de federale gerechtelijke politie (FGP) kwamen ter plaatse en stelden een perimeter ingesteld. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek. “Voor de twee schietincidenten in Deurne en op het Kiel is een onderzoeksrechter aangesteld voor poging tot moord en inbreuken op de wapenwetgeving”, aldus Claessens. “Die poging moord komt omdat er op het moment van schietpartij op de woning in Deurne in het huis een tiental personen aanwezig was.”

“We onderzoeken of het incident met de verdachte wagen iets te maken heeft met de schietpartij in Deurne en of er een verband is tussen de twee schietincidenten op de woning en de nachtwinkel.”

Kogelinslag, nachtwinkel aan de Boomsesteenweg in Wilrijk. © rr

Kogelinslag, nachtwinkel aan de Boomsesteenweg in Wilrijk. © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER