Tweede ‘zwarte zaterdag’ op de weg: meer dan duizend kilometer file in Frankrijk

 ©  AFP

Bron: BELGA

Het is vandaag de tweede ‘zwarte zaterdag’ in Frankrijk. Hoewel de files trager op gang zijn gekomen dan vorige week, stond er op het drukste moment van de dag, omstreeks 12 uur, meer dan 1.000 kilometer file. Dat melden mobiliteitsorganisaties VAB en Touring.

De drukste route is zaterdagmiddag zoals verwacht de A7 tussen Lyon en Orange. Daar verliezen automobilisten 3 uur en 10 minuten en nog eens 2 uur en 20 minuten extra voor wie richting Spanje rijdt. De files richting zuiden nemen wel stilaan af. Voor het terugkerend verkeer blijven de files de komende uren nog toenemen. Daar verwacht VAB het drukste moment om 15u.

In Duitsland is het zaterdagmiddag erg druk in het zuiden, met files op de ring rond München en op de A8 Karlsruhe - München - Salzburg.

In Zwitserland staat er file voor de Gothardtunnel richting Italië en op de A2 Luzern - Gothard - Chiasso.

In Oostenrijk is het erg druk met kleinere files op de A10 Salzburg - Villach en op de A11 Villach - Slovenië voor de Karawankentunnel.

In Italië is er erg druk verkeer met files op de snelweg A1 Milaan - Bologna - Rome, op de A14 Bologna - Ancona - Bari en op de A22 Brenner - Verona.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen