Direct naar artikelinhoud
Video

Video van emotionele Mieke Gorissen maakt indruk: ‘Wat? Dat kan niet, dat kan niet’

Mieke Gorissen barst in tranen uit wanneer ze als 28ste eindigt.Beeld sporza

De emotionele reactie van de Belgische atlete Mieke Gorissen maakt indruk. Het finishen van de olympische marathon was al een persoonlijke overwinning, maar bij het horen van haar 28e plaats kan Mieke Gorissen haar oren niet geloven en haar tranen niet bedwingen. ‘Ben ik 28e? Dat kan niet. Ik was al content dat ik de finish gehaald had.’

Ze gaf aan dat het vervroegde startuur van de marathon, vrijdagavond pas beslist, haar plannen stevig door elkaar schudde. “Ik kon het wel rationaliseren omdat het door de warmte was, maar het was mentaal niet gemakkelijk. Op voorhand maak je een tijdsschema. Als je dan plots ziet dat je zelfs geen acht uur meer kan slapen, dan ben je in paniek. Ik heb mijn man al wenend opgebeld.”

In een reactie aan Sporza barstte Gorissen in tranen uit. “Een bleitkous ben ik altijd”, verontschuldigt ze zich. “Doe maar”, reageert de journalist. Het interview wordt in vele reacties geprezen. “Bedankt om de verhalen en emoties van sporters zo mooi in beeld te brengen”, klinkt het.

Gorissen eindigde in de marathon als 28e in 2u34:24, op 7:04 van de Keniaanse winnares Peres Jepchirchir. “Ik heb mijn doel bereikt en daar mag ik trots op zijn”, aldus Gorissen. Ook Hanne Verbruggen zette een straffe prestatie neer. Zij finishte op de 49e plaats (2u38:03). “Ik ben tevreden, maar ik had toch liever wat meer vooraan geëindigd”, reageerde ze.

Mieke Gorissen.Beeld AFP

Hanne Verbruggen sloot de marathon af op de 49e plaats (2:38:03), op 10:43 van de Keniaanse winnares Peres Chepchirchir. “Ik ben tevreden, maar ik had toch liever wat meer vooraan geëindigd”, reageerde ze.