Hongaars premier Viktor Orban.
Volledig scherm
Hongaars premier Viktor Orban. © REUTERS

Orban beperkt verkoop van kinderboeken met holebirelaties: “Niet in een straal van rond 200 meter rond scholen”

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft een decreet uitgevaardigd dat de verkoop aan banden legt van kinderboeken waarin sprake is van holebirelaties. Het decreet is een uitloper van de omstreden antiholebiwet die het Hongaarse parlement in juni heeft goedgekeurd en die "de promotie van LGBTQ+-waarden bij minderjarigen" verbiedt.

34 reacties

  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Geaardheid op jonge leeftijd moet bespreekbaar zijn op scholen. Zeker voor kinderen die twijfelen, ze moeten geïnformeerd worden. En dat het normaal is dat er hier en daar iemand een andere geaardheid heeft. Dan hoeven ze zich niet te schamen en ermee leven zonder psychologische gevlogen! Het is al van de middeleeuwen dan er verschillende geaardheden zijn enkel werd er niet over gesproken! En nu wil Orban terug naar die tijd. Kinderen hebben het recht om te vertellen wat hun dwars zit!!
  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Terecht - zelfs hier worden in de kleuterklassen al 'kinderboeken ?'voorgelezen over homoridders met een kinderwens. Laat kinderen, kinderen zijn en jaag hen niet alles door de strot al op een leeftijd van 5 jaar.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Europa moet dienen om samen sterker te worden tegenover andere machtsblokken.Het gaat voornamelijk over concurrentie vermogen,veiligheid en gezondheidszorg .Hoe het zijn bevolking wil inlichten over bv migratie en sexualiteit heeft Europa zich in te moeien,of het wordt dezelfde dictatuur als China.
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Wat hij doet raakt mijn koude kleren niet, maar hij heeft wel een punt: een puber is de meest beinvloedbare persoon en twijfelt constant en dan moet je de melk niet bij de kat zetten. En EU moet eens grondig nadenken of ze er is voor iedere Europeaan of voor de minderheden. We gaan ervan uit dat EU-wetgeving boven de nationale staat, maar is dat zo? ik twijfel er nu aan. En als er 50 miljoen mensen iets zeggen dat niet juist is, dat blijft verkeerd. Is dit nu echt iets om wakker van te liggen.
  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    Dit is toch een mooi initiatief. Het enige land waar normaal nog normaal mag zijn. Dring al de rest toch niet op. Er komt gren programma meer voorbij of er zit iemand in die niet gewoon hetero is. Thans zijn deze mensen een heel kleine minderheid in onze samenleving. Het grootste deel is nog steeds hetero getrouwd met kindjes.