Arno Verschueren scoorde de aansluitingstreffer. ©  Dick Demey

Lommel SK krijgt les in efficiëntie van RKC Waalwijk

Lommel SK moest zaterdag zijn meerdere erkennen in RKC Waalwijk. De Nederlanders toonden zich bijzonder efficiënt voor het Belgische doel. Doelpunten van Arno Verschueren en debutant Daniël Arzani konde niet baten: 4-2.

Sven Claes

Lommel SK sloot zijn voorbereiding af in het Nederlandse Mandemakersstadion. Coach Liam Manning bracht zijn vermoedelijke typeploeg grotendeels tussen de lijnen. Onder de lat lijkt de keuze gevallen op de Uruguayaanse doelman Fiermarin. De Brit voegt aan zijn viermansdefensie van vorig seizoen één verdediger extra toe. Op het middenveld wordt gekozen voor het vertrouwde trio: Thordarson, Henkens en Verschueren. Voorin kregen het Finse talent Talvitie en de Japanner Saito een nieuwe kans. De Australische vleugelaanvaller Daniel Arzani van Manchester City nam plaats op de bank.

Koelbloedig RKC Waalwijk

In het openingskwartier trok de thuisploeg richting Fiermarin. Na twaalf minuten leidde dat al tot een eerste doelpunt. Kramer dook op voor zijn naaste belager en knalde staalhard binnen via de onderkant van de lat: 1-0. De Lommelse doelman stond aan de grond genageld. De bezoekers reageerden onmiddellijk via twee kopballen, maar de Portugese doelman van RKC Waalwijk gaf geen krimp. Even later stond diezelfde Pereira nog in de weg op een Lommels schot, maar halverwege de eerste helft bracht Verschueren met een afstandsschot in de hoek de stand opnieuw op gelijke hoogte: 1-1. De thuisploeg duwde de voet op het gaspedaal en de volgende (halve) kans was meteen raak. Van der Venne scoorde met een fraaie volley: 2-1. Aan de overkant knikte Talvitie nipt naast. Voor de pauze diepte RKC de stand verder uit. Fiermarin kwam eerst gepast tussen buiten het strafschopgebied, maar Bel Hassani verstuurde het leer direct opnieuw richting doel en een achteruitlopende Fiermarin kon het leer alleen maar ongelukkig in eigen doel duwen: 3-1.

Lijdend Lommel SK

Bij het begin van de tweede helft probeerde groen-wit iets aan de achterstand te doen, maar het was RKC dat opnieuw ten strijde trok. Gesteund door een enthousiast thuispubliek voorkwam Lommel-kapitein Neven een vierde Nederlands doelpunt. De Nederlandse club uit de Eredivisie was duidelijk een maat te groot voor dit Lommel SK. Na een misser van Roque knalde Büttner onbesuisd hoog over. Halverwege de tweede helft lieten de Noord-Limburgers het helemaal afweten en de thuisploeg tikte het leer vlot rond. Odgaard knalde de vierde Waalwijkse treffer op overhoeks binnen: 4-1. De regen viel ondertussen met bakken uit de lucht. In het slotkwartier werd het evenwicht hersteld en zorgde debutant Daniël Arzani met een gelukje via de binnenkant van de paal voor de 4-2-eindstand. Volgende week zondag opent Lommel voor eigen publiek het nieuwe seizoen tegen Waasland-Beveren.

RKC WAALWIJK: Pereira (46’ Vaessen) - Gaari (76’ Augustijns), Meulensteen, Lutonda (61’ Daneels) - Azhil (76’ Adewoye), Van der Venne, Bel Hassani (81’ Stokkers), Nieuwpoort - Bakari, Büttner, Kramer (61’ Odgaard).

LOMMEL SK: Fiermarin - Belghali, Lemoine, Neven, Wuytens, Roque (68’ Kis) - Thordarson, Henkens, Verschueren - Talvitie (68’ Arzani) , Saito.

DOELPUNT: 12’ Kramer 1-0, 22’ Verschueren 1-1, 29’ Van der Venne 2-1, 39’ Bel Hassini 3-1, 67’ Odgaard 4-1, 78’ Arzani 4-2.