Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran
Volledig scherm
Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran © EPA

EU verwacht hervatting nucleaire onderhandelingen met Iran in september

De momenteel opgeschorte nucleaire onderhandelingen met Iran zouden volgens schattingen van de EU binnen enkele weken kunnen worden hervat. Volgens informatie die dpa zaterdag kreeg, hebben vertegenwoordigers van het land de afgelopen dagen toegezegd om de besprekingen in Wenen opnieuw op te starten.

6 reacties

  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    Er reageren er hier die nog aanstekers aan een pyromaan zouden geven. Gekken hebben geen atoomwapens nodig.Iran heeft recht op normale leiders.het heeft geen behoefte aan atoomwapens, het geeft nu al veel te veel uit aan wapens.het volk heeft week nodig, opleiding, een toekomst, geen nucleaire winter. Want als ze een bom hebben, gebruiken ze die. Tegen Israël. En die gaan hun niet laten doen.en dan is het spel begonnen
  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    waarom nieuwe onderhandelingen de US is uit de overeenkomst gestapt ik hoop dat Iran zich niet laat inpakken
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Het beste voor Iran is zo snel mogelijk hun eigen kernwapen te ontwikkelen. Het moet uit zijn met de hypocrieten die zichzelf op de borst kloppen omwille van hùn kernwapens, de overigen in de wereld de wet te laten dikteren.
  • Joeri Janssens

    3 jaar geleden
    Betrek de VS er maar bij, hun inlichtingendienst is veel brtrouwbaarder dan die van de EU. Bovendien is de EU blind voor de mogelijke dreiging die uitgaat van islamistische regimes. Een nadeel is dan weer dat de VS te vaak doet wat Israël hun dicteert.
  • Paul De Mol

    3 jaar geleden
    Het Westen zal dan wel eindelijk iets van zijn beloftes moeten nakomen, anders hoeft het voor Iran helemaal niet meer. En kunnen ze beter zo snel mogelijk een kernwapen ontwikkelen.