Zeven jaar nadat ze ontvoerd werd door Boko Haram wordt Nigeriaans schoolmeisje herenigd met familie

In Nigeria is een schoolmeisje dat zeven jaar geleden ontvoerd werd door Boko Haram eindelijk herenigd met haar familie. In april 2014 ontvoerde de terreurorganisatie bijna 300 schoolmeisjes, en volgens schattingen zijn er nog altijd een honderdtal meisjes vermist. 

Op 14 april 2014 werden 276 meisjes, van 12 tot 17 jaar oud, ontvoerd in een school in Chibok, in de Nigeriaanse deelstaat Borno. De ontvoeringsactie van Boko Haram leidde wereldwijd tot grote verontwaardiging. Heel wat slachtoffers werden intussen weer vrijgelaten of teruggevonden door het leger, maar volgens Amnesty International zijn nog altijd een honderdtal meisjes vermist.

Bekijk hier enkele ruwe beelden van het schoolmeisje na haar hereniging met haar familie:

Videospeler inladen...

We moeten hoopvol blijven, vooral na de ontwikkeling van vandaag

Gouverneur van Borno

Volgens de gouverneur van Borno, Babagana Umara Zulum, heeft een van de vermiste meisjes zich bij het leger aangegeven. Dat gebeurde al op 28 juli, maar het nieuws wordt nu pas bekendgemaakt omdat men haar de tijd wilde geven om het contact met de familie te herstellen.

"Ik ken de gevoelens van de familieleden van de meisjes die nog steeds gevangen zitten. Maar we moeten hoopvol blijven, vooral na de ontwikkeling van vandaag", zo verklaarde de gouverneur.

Na Chibok heeft Boko Haram in het noorden van Nigeria nog tal van andere grootschalige ontvoeringsacties uitgevoerd in meisjesscholen. Daardoor zijn honderden scholen in het land gesloten.

Bekijk hier de reportage uit het archief over de ontvoering van de schoolkinderen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen