Steven Lots

Kinderen mogen klimmen en spelen op nieuw kunstwerk "Spacecruiser" in Halle

Halle is een kunstwerk rijker. Afgelopen zaterdag werd de Spacecruiser onthuld, een werk van Captain Etienne Beaucoup, alias de Halse kunstenaar Steven Lots.Ā  Het is gebouwd met recuperatiemateriaal Ć©n kinderen mogen er op klimmen.

DeĀ #A008 Spacecruiser kreegĀ een plekje in het nieuwe Nederhempark, rechtover het zwembad van Halle. "Er is sinds enkele jaren een nieuwe ruimtewedloop bezig. Maar dat is een zaak van miljonairs, die eventjes de ruimte ingaan. Met deze Spacecruiser bied ik reizen door het heelal aan. Bovendien is mijn toestel milieuvriendelijk en kunnen jong en oud het gebruiken", stelt de kunstenaar.

Trampolines

Het kunstwerk is opgebouwd met buizen van afgedankte trampolines en houtafval. "Een tijdje terug deed ik via de media een oproep voor afgedankte trampolines. De respons was enorm; zelfs vandaag krijg ik nog aanbiedingen", lacht Steven Lots. "Met de buizen ging ik aan het werk en bouwde ik in mijn achtertuin de Spacecruiser. Na de nodige keuringen was het kunstwerk klaar voor gebruik."Ā 

Steven Lots

Zitbank

De Spacecruiser is bedoeld voor jong en oud. Ze kunnen gaan zitten op de houten bank die in het ruimteschip is geplaatst. "Maar blijven zitten hoeft niet. De kinderen kunnen ook op het ruimteschip klauteren. "Met het werk kiest Halle als Ć©Ć©n van de weinige steden voor bespeelbare kunst. Net dat maakt kunst aantrekkelijker voor kinderen. Halle kan nu als lanceerbasis voor een ruimteveer wedijveren met plaatsen zoals Cape Canaveral", besluit captain Etienne Beaucoup lachend.

Meest gelezen