Een official met de Belgische vlag tijdens de Olympische Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een official met de Belgische vlag tijdens de Olympische Spelen. © Belga

Slangen op maandag. Als er één discipline is waarin België jaar na jaar in de medailles valt, is het wel die van hoogste overheidsbeslag

Met zeven medailles, waarvan drie in het meest schitterende goud, zet ons land de beste olympische prestatie neer sinds de spelen van 1924. Toch lonken we vanuit onze ooghoeken met een mix van bewondering en afgunst naar de hoeveelheid medailles die Nederland mee naar huis neemt. 

45 reacties

  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Voor de grootste besparing is politieke moed nodig : 1 parlement, 1 regering en 1 land. De rest is puur overbodige luxe en die kunnen we ons stilaan niet meer permitteren.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Jaja, dat weten we allemaal al lang. Maar wat gaan we eraan doen? Wanneer? En hoe? Ik heb de hoop dat ik tijdens mijn leven nog een rechtvaardig Belgisch belastingsysteem ga mogen meemaken, al lang opgegeven. En ik moet nog 50 worden.
  • Georgette Vanoverbeke

    3 jaar geleden
    Als burger wil ik zeker mijn zegje doen met de ondervragingen ,
  • Kris D'hondt

    3 jaar geleden
    Enkele jaren geleden las ik in deze krant een groot artikel wie er voor België geld opbracht. Dat was toen 33% van de bevolking. Toen was de prognose dat 5 jaar later dit slechts nog 29 a 30 % zou zijn. Misschien is het tijd om deze oefening nog eens te maken. Maar dit zal het probleem natuurlijk niet oplossen. Dit soort veranderingen gaat meestal gepaard met extreem geweld. Anders verandert er niets.
  • august luyckx

    3 jaar geleden
    Er is een oplossing , geen 865 parlementaire , wel een Federatie Vlaanderen en Wallonië , helaas zijn ersommigen tegen , waarom hun politiek postje !