AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Bosbranden blijven Griekenland teisteren: eiland dreigt volledig af te branden

De hevige branden op het Griekse eiland Evia en het Peloponnesische schiereiland winnen terrein. Minstens 1.450 brandweermannen strijden tegen de alles verwoestende branden, maar krijgen ze moeilijk onder controle. Duizenden inwoners zijn inmiddels geëvacueerd. Er vielen al verschillende doden. Vooral in Evia is de situatie dramatisch. De vrees luidt dat het eiland volledig zal afbranden.

12 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    T zal niet het enige eiland of land zijn dat opbrandt of overstroomd wordt. We zullen eraan moeten wennen want dit wordt maandelijkse kost
  • Benny Van den broeck

    3 jaar geleden
    Buurland Turkije heeft al vier vliegtuigen gestuurd. Dat is officieel aangekondigd.
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Europees commissaris voor brandbestrijding benoemen kan hij/zij werken aan een plan en binnen 10 jaar hebben de vriendjes hun postje vast, de matekes een jobke als ex-perth en is er NIKS gebeurd behalve een plan.
  • Christine Van Der Stocken

    3 jaar geleden
    Misschien kunnen ze nog een Europese eet- en babbeltop bijeenroepen ipv daadwerkelijk iets te doen !! De mensen zitten in de miserie en de politiek geniet van de vakantie.
  • Walter Decock

    3 jaar geleden
    De minimum straf voor brandstichting, zelfs in natuurgebied, optrekken tot 20 jaar, en levenslang voor in bewoonde gebouwen. Nu lachen de pyromanen ons vierkant uit met een werkstraf of boete.