Nog geen valentijnsmenu? Haal er hier eentje uit de muur

© grh

Nog geen restaurant geboekt voor Valentijnsdag en geen zin om zelf te koken? Dan kun je in Herzele gewoon een valentijnsmenu kant-en-klaar uit de muur halen. De automaat die traiteur Imamu er onlangs installeerde, blijkt een schot in de roos.

Rita Goethals

Traiteur Umami plaatste onlangs aan zijn zaak in de Stationsstraat in Herzele een automaat met verse dagschotels. “In de loop van de voormiddag komen vooral oudere klanten. Tussen 17 en 18 uur zijn het vooral klanten die van hun werk komen. Wie onderweg in de file staat of vertraging heeft met het openbaar vervoer, staat wel eens voor een gesloten deur”, vertelt zaakvoerder Martijn Gobert. “Om klanten buiten de dagelijkse openingsuren en tijdens het weekend te bedienen, is de automaat een goede oplossing.”

Al van de eerste dagen bleek de automaat aan te slaan: de schotels met spaghetti en lasagne verkochten als zoete broodjes. Het aanbod werd meteen ook uitgebreid met vers bereide dagschotels waaronder Gentse waterzooi, pasta met gerookte zalm, garnalen en currysaus, ...

Gezonde voeding

Net zoals in de traiteurzaak ligt ook voor de dagschotels de focus op een gezonde evenwichtige voeding. De gerechten worden in de gekoelde automaat bewaard op drie graden. Een dagschotel kost 8 euro. Het assortiment dagschotels wordt regelmatig aangepast. “Speciaal voor Valentijnsdag zal de automaat tussen 11 en 19 februari een volledig valentijnsmenu bevatten. Naast vier aperitiefhapjes kunnen klanten dan kiezen uit twee voorgerechten, twee hoofdschotels en twee desserten”, besluit Gobert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen