Pamphiel Pareyn  ©  Dick Demey

Geen maat op Pareyn en Maes in Lommelse kwarttriatlon

Kwarttriatlon Lommel -

West-Vlaming Pamphiel Pareyn en de Oost-Vlaamse Katrien Maes zijn de winnaars geworden van de 31ste editie van de Hoekse kwarttriatlon in Lommel.

Gert Sillen

Op de mooie Lommelse erelijst, die onder andere namen bevat als Fons Hamblok, Marino Vanhoenacker en Spencer Smith , wordt nu ook de naam Pamphiel Pareyn (30) bijgeschreven. De Waregemnaar leidde quasi van start tot finish.

“Ik ben er meteen ingevlogen en heb bij het zwemmen meteen een hoog tempo opgelegd. Redelijk hoog blijkbaar want niemand kon me volgen”, begon Pareyn zijn wedstrijdanalyse. “Hoewel ik niet over superbenen beschikte, heb ik mijn voorsprong tijdens het fietsen uitgebouwd. Dat moest ook wel, want ik vreesde de terugkeer van Sander Heemeryck, die een sterke loper is. Hoewel hij naderde, was mijn voorsprong geruststellend. Deze wedstrijd, die over een supermooi parcours beschikt, had ik nodig als snelheidsprikkel voor het Belgisch kampioenschap halve triatlon van over twee weken.” Eerste Limburger bij de mannen was Marc Geerts (36) uit Paal op een zesde plaats. “Hoewel ik een ingeweken Limburger ben, doet me die eretitel wel iets. Deze wedstrijd staat hoog aangeschreven in de triatlonwereld, en voor de wedstrijd was ik toch al een beetje aan het denken of het zou kunnen lukken om als eerste Limburger te finishen. Zeker gezien het sterke deelnemersveld. Deze prestatie geeft me vertrouwen voor het BK halve afstand.”

Katrien Maes ©  Dick Demey

Maes afgetekend de snelste

Net als bij de mannen stond ook bij de vrouwen geen maat op de winnares. Katrien Maes uit Sint-Niklaas finishte met een brede glimlach en grote voorsprong op Jolien Vermeylen. “Vorig jaar kreeg ik nog te horen dat omwille van een botblessure ik niet meer zou kunnen lopen. Dat was een domper. Na raadpleging van verschillende specialisten sta ik hier nu te glunderen. Schitterend. Bij het zwemmen kon ik mee glijden met een groepje mannen waardoor ik meteen een gat geslagen heb op mijn concurrentes. Mijn doelen? In september staan twee Belgische kampioenschappen op het programma met de kwart en de sprint. En niet meer geblesseerd geraken.” De Lommelse Astrid De Clercq werd de eerste Limburgse dame op een achtste plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer