©  Isopix

Bye bye Tokio: dit waren de mooiste looks van atleten

Hun sportprestaties van het allerhoogste niveau waren zonder twijfel al een plezier om naar te kijken, maar veel atletes grepen de Olympische Spelen ook aan om een fashion statement te maken met opvallende looks. Vooral kleurrijk haar en picobello manicures vielen op. Een overzicht van sportievelingen die hun beautyroutine meenamen naar Tokio.

Hanne Vandenweghe

 ©  ISOPIX

De Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser-Pryce vlamde over de piste met een al even vlammend kapsel.

 ©  ISOPIX

Christina Clemons uit Amerika is gespecialiseerd in de honderd meter horden in stijl. Haar dotjes waren uitbundig versierd met parels en vlinderspeldjes. De grappige oorbellen doen dan weer denken aan Dorito’s.

 ©  ISOPIX

Een mix van stijlen kwam terug bij atleet Jazmin Sawyers. Ze ging zowel voor cornrows als geblondeerde dotjes. Let ook op de oorbel in de vorm van een dinosaurus in haar linkeroor.

 ©  ISOPIX

De gouden sieraden van de Italiaanse loper Lamont Marcll Jacobs passen uitstekend bij zijn gouden medaille die hij na de finale van de 100 meter atletiek ook rond zijn nek mocht hangen.

 ©  ISOPIX

De Jamaicaanse Janieve Russell, die brons behaalde op de 4 x 400 m estafette, combineerde klassiek met gedurfd in de vorm van pareloorbellen en een grasgroene coupe.

 ©  ISOPIX

Voor elke nagel een andere kleurrijke print en gaan: dat leverde de Namibische Christine Mboma zilver op de 200 m spurt op. Al leek ze onderweg wel een nageltje kwijtgespeeld aan de linkerhand.

 ©  ISOPIX

De bronzen medaille op de 800 meter maakte van atlete Raevyn Rogers de vierde snelste vrouw in de Amerikaanse geschiedenis. Twee kleuren van de landsvlag - rood en blauw - kwamen elegant terug in de manicure.

 ©  ISOPIX

Het kapsel van de Nederlandse windsurfer Kiran Badloe, die olympisch kampioen in de RS:X-klasse werd, is een eerbetoon aananimatieserie Avatar: the last airbender. Daarin staan de vier klassieke natuurelementen, waaronder wind, centraal.

 ©  ISOPIX

Rode dotjes, een strak roze diadeempje en matte lippenstift: een gewaagde maar geslaagde look voor de Nigeriaanse hordeloopster Tobi Amusan.

 ©  ISOPIX

Ook de klassieke Franse manicure - transparante nagels met een breed wit randje - zijn weer helemaal in. Zo toonde de Amerikaanse turnster die brons in de wacht sleepte op de balk, Simone Biles.

 ©  ISOPIX

Dat je lippenstift mag opvallen op een evenement zoals de Olympische Spelen. Je nagels en je bandana uiteraard ook, zo toont Rosangela Santos.

 ©  ISOPIX

Het gele hart van de bloem in het haar van Jasmine Camacho-Quinn matcht perfect met haar gouden medaille voor de 100 m horden. En die wapperende wimpers maakten de ceremonie extra glamoureus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer