Martine Jordaens (45) uit Zoersel kreeg 30 jaar geleden een nieuw hart en nieuwe longen. Het was de eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Jordaens (45) uit Zoersel kreeg 30 jaar geleden een nieuw hart en nieuwe longen. Het was de eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen © Klaas De Scheirder

Martine (45) kreeg 30 jaar geleden als eerste Vlaming nieuw hart én nieuwe longen: “Het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb”

ZoerselVolgens dokters zou Martine Jordaens (45) nooit één jaar oud worden. De eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen gaven haar dertig jaar geleden echter een tweede leven. “Dankzij deze ‘nieuwe motor’ heb ik al dubbel zo lang geleefd als met mijn vorige”, vertelt de positief ingestelde dame uit Zoersel. “Al heb ik binnenkort waarschijnlijk nieuwe longen nodig.”

  1. “In WhatsApp-groepje verwensten ze moslims naar de hel”: na vrijspraak voor racisme komen Antwerpse agenten nu voor hof van beroep
    PREMIUM

    “In Whats­App-groep­je verwensten ze moslims naar de hel”: na vrijspraak voor racisme komen Antwerpse agenten nu voor hof van beroep

    Machopraat over vrouwen, pestgedrag tegenover collega's met een beperking en moslims die naar de hel worden verwenst... Niet meteen wat je verwacht van een WhatsApp-groep van agenten. Toch bevond de correctionele rechtbank van Antwerpen in eerste aanleg geen enkele van de 29 agenten van de Antwerpse lokale politie en het veiligheidskorps van de FOD Justitie schuldig aan inbreuken op de racismewet. De helft van de groep bleek wél schuldig aan pesterijen. Vandaag krijgt de rechtszaak een staartje voor het hof van beroep.
    Antwerpen
  2. RESTOTIP: Tafelen bij ‘de vriendelijkste handelaar van Berlaar’ in Oud Balder: “De Vlaamse klassiekers doen het hier altijd goed”
    PREMIUM

    RESTOTIP: Tafelen bij ‘de vriende­lijk­ste handelaar van Berlaar’ in Oud Balder: “De Vlaamse klassie­kers doen het hier altijd goed”

    Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: ‘Oud Balder’ waar je van de Frans-Belgische keuken kan genieten bij de vriendelijkste handelaar van Berlaar in een mooi gerenoveerde zaak. Wij gingen proeven en waren aangenaam verrast.
    Berlaar