Documenten voor de zesde staatshervorming in 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Documenten voor de zesde staatshervorming in 2014. © Belga

ONZE OPINIE. Wie beslist op het einde over de hervorming van dit ingewikkelde land? De politiek

Wat met het systeem van gemeenschappen en gewesten? Hoe moeten de bevoegdheden in dit land worden verdeeld? Hoe solidair moet Vlaanderen zijn met Wallonië? Is een federale kieskring wenselijk? Moet onze grondwet worden aangepast? Het is een kleine greep uit de vragenlijst die de federale regering tegen het einde van het jaar op ons afvuurt. 

62 reacties

  • Alain Fastenaekels

    3 jaar geleden
    Een regering met iedereen de zelfde wetten en plichten ook voor Wallonië en Brussel. En stoppen met het samen hokken van verliezers .
  • Jaak Denayer

    3 jaar geleden
    @ VanAeken Joke , het bedrag dat u citeert is wat Nva tweejaarlijkse als dotatie trekt van ALLE burgers in dit land
  • Eduard Van Dooren

    3 jaar geleden
    Eduard Van Dooren Er is al een bevraging namelijk de verkiezingen, maar daar wordt weinig of geen rekening mee gehouden. Mensen die niet opkomen bij deze verkiezingen, of mensen die wel opkomen maar niet verkozen geraken, worden toch minister. Van democratie gesproken! En als er dan wat politiekers zijn die voor een mooie ministerpost de Vlaamse zaak verraden, zal er weinig of niets veranderen. Spijtig!
  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    Een Belgisch confederalisme is de enige oplossing om ons land te behoeden dan de totale ineenstorting op termijn. Een huwelijk tussen twee rivaliserende partijen is gedoemd om te mislukken ; hoe langer het standhoudt, hoe ongelukkiger de kinderen (de burgers) er bij worden.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    @Jo demey, het leven wordt elk jaar duurder dit is een normale evolutie. NVA heeft daar niets mee te maken omdat ze nu toevallig de laatste jaren MEE regeren. Ze vormen géén regering op zichzelf maar een coalitie. In Wallonië heb je inderdaad veel maatregelen niet, logisch zij zoeken géén inkomsten, enkel maar uitgaven. Hun tekorten worden netjes aangezuiverd door ons, de hardwerkende Vlamingen. Daar gaat ons geld naartoe. Een meer zelfstandig Vlaanderen zal (nog) rijker zijn.