© Theo Derkinderen

Auto rijdt in woning: bewoner (78) overleden nadat hij brokstukken over zich krijgt, chauffeur blaast positief

Putte -

De bewoner van een huis op het kruispunt van de Bredestraat met de Kleinmannekensstraat in Putte is maandagnacht om het leven gekomen toen er een wagen inreed op de zijgevel. De muur begaf het en de bewoner, die lag te slapen, raakte bedolven onder de brokstukken. Hulp voor de 78-jarige man kon niet meer baten. De twintigjarige bestuurder van de auto legde een positieve ademtest af en werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

LEES OOK: “We vreesden dat er ooit wel eens een auto zou binnenrijden bij Miel”

Het verkeersongeval gebeurde kort na twee uur, maandagnacht. Een auto die uit de Clemensstraat kwam, stopte niet op het kruispunt met de Bredestraat en reed rechtdoor. Het voertuig reed over het voetpad en door een haag en smakte tegen de zijgevel van een woning in de Kleinmannekensstraat.

De wagen kwam uit de Clemensstraat en reed rechtdoor in op de woning ©   Theo Derkinderen

Door de klap begaf de muur het en de brokstukken vielen naar binnen. In die ruimte bleek de slaapkamer van de bejaarde bewoner te zijn. Hij kreeg het puin over zich heen. “Wij hebben ons onmiddellijk toegang verschaft tot de woning en het slachtoffer van onder de brokstukken gehaald, zodat de medische diensten onmiddellijk met de reanimatie konden starten”, zegt brandweerofficier Gert Vanleeuw van hulpverleningszone Rivierenland.

 ©  Theo Derkinderen

Alle hulp voor de bewoner kwam evenwel te laat. De 78-jarige man overleed aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de auto bleef ongedeerd, maar was wel zwaar aangeslagen. De twintigjarige man legde een positieve ademtest af. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. In de loop van de ochtend werd de wagen getakeld en de opening in de zijgevel door de brandweer dichtgemaakt.

In de loop van de ochtend werd de wagen getakeld en de opening in de zijgevel door de brandweer dichtgemaakt. ©  Theo Derkinderen

 tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER