Het verzamelalbum ‘Tura 80' - dat vorig jaar uitkwam ter ere van zijn verjaardag - rondde deze maand de kaap van 10.000 verkochte exemplaren, goed voor een gouden status.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verzamelalbum ‘Tura 80' - dat vorig jaar uitkwam ter ere van zijn verjaardag - rondde deze maand de kaap van 10.000 verkochte exemplaren, goed voor een gouden status. © Dieter Bacquaert

Will Tura (81) kan eindelijk beginnen aan nieuwe tournee: “Het besef dat alles plots voorbij kan zijn, is er echt wel bij mij”

Muziek“Op mijn leeftijd denk je natuurlijk aan de dood. Ik begon te vrezen dat mijn tijd zou opraken en ik nooit meer zou kunnen voelen hoe zalig het is om voor een publiek te staan." Will Tura werd vorige week 81 en zag de klok somber wegtikken, maar op 21 augustus lonken opnieuw de planken. Dan start de 'Keizer van het Vlaamse lied' in Middelkerke zijn 'Ronde van Vlaanderen'. “Elke dag is een bonusdag die ik koester."

24 reacties

  • Jean Schepens

    3 jaar geleden
    misschien moet toch eens iemand de euvele moed hebben om dringend aan z'n verstand te brengen dat het nu wel genoeg én meer dan welletjes is geweest ! ... NONKELJEAN
  • DANNY WITTEVRONGEL

    3 jaar geleden
    Stoppen Will , jou stem is veel verzwakt. Met alle respect , is ook normaal bij zo'n leeftijd. Eindigen in schoonheid ... De mensen onthouden altijd de laatste liveoptredens ...
  • Bert Daniels

    3 jaar geleden
    Ik lees hier van velen dat Will afscheidsconcerten zou gegeven hebben? Die heb ik dan niet meegekregen. Wel heeft hij bij zijn 75 aangekondigd een sabat jaar te nemen om andere muzikale plannen te verwezenlijken. En genieten zal hij ook veel kunnen. Zijn stem klinkt nog altijd goed. Velen die niet zo toonvast zijn als hem.
  • Guy Pollaerts

    3 jaar geleden
    Top artiest GEWEEST! Stop aub in schoonheid, is nu al niet meer wat het geweest is!
  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    81 jaar Will en nog willen optreden, je was de beste Vlaamse zanger die we ooit gehad hebben, maar aan alle mooie liedjes komt een eind, 81 jaar is een gezegende leeftijd en wat zegt uw echtgenote Jenny daarvan, nu Will elk gaat zijn eigen leven en als Jenny ermee instemt waarom niet, het gaat u goed en heeft er nog maar eens een goeie lap op.