AFP
Volledig scherm
© AFP

Apple belooft fotoscan alleen te gebruiken voor opsporen kindermisbruik

Apple belooft om de vorige week aangekondigde functie voor het scannen van foto’s op apparaten van gebruikers alleen te gebruiken voor het opsporen van bekend materiaal van kindermisbruik. Als overheden andere dingen willen opsporen, zal Apple dat weigeren.

14 reacties

  • Wesley Kenis

    3 jaar geleden
    De titel begint am not en leugen "Apple belooft"...ja dat deden facebook, Google en vele anderen ook, hoe noemd dat ook alweer brinannie analytical of zoiets...iemand nog iets van gehoord????
  • johanneke li

    3 jaar geleden
    tussen wat ze beloven en wat ze in het echt doen is een wereld van verschil! er is toch niemand die dat kan/mag controleren of ze woord houden! ze zullen met plezier die foto's scannen om u allerlei producten gericht te kunnen aansmeren! er is genoeg privacy-data dat via foto's kan bekomen worden. wie neemt er al eens niet een foto van een formulier om door te sturen, vb voor belastingen en dergelijke. dus met deze functie kan apple al uw gegevens in zulke foto's gewoon bekijken en misbruiken!
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    China is een grote markt voor Apple. Als de Chinezen Apple onder druk zetten om hun produkten te weren indien ze hun technologie niet vrijgeven voor ander gebruik(misbruik) zou dit wel snel kunnen veranderen. Google heeft ook onder druk van China een aangepaste versie van hun zoekmachine op de markt moeten brengen die censuur en wellicht tracking voor de Chinese overheid mogelijk maakte. Uiteindelijk hebben ze zich van die markt teruggetrokken.
  • jurgen vergaelen

    3 jaar geleden
    Sprookjes en fabels bestaan écht. Met het klimaat gaat het prima, er is geen honger in de wereld, politiek is synoniem voor onbaatzuchtig dienstbetoon en Apple dat iets belooft.
  • Eric Brocatus

    3 jaar geleden
    Alles wat gebruikt kan worden, kan en zal ook misbruikt worden.