Radio 2

Auto rijdt in op gevel in Putte: slapende bewoner bedolven onder brokstukken en overleden, bestuurder aangehouden

In Putte is vannacht een auto in de gevel van een woning gereden. De bewoner is daarbij om het leven gekomen. Hij lag te slapen in de slaapkamer, achter de gevel en raakte bedolven onder de brokstukken. De bestuurder, een 20-jarige man uit Putte, is aangehouden. Hij reed te snel en was onder invloed van alcohol.

Rond half drie vannacht reed een auto in op een gevel van een woning in Putte. Dat gebeurde op het kruispunt van de Kleinmannekensstraat en de Bredestraat.

"De auto reed het kruispunt op zonder te stoppen en kwam terecht in de zijgevel van de woning", vertelt Commissaris Paul Roggemans van de lokale politiezone Bodukap. "Daar lag een man van 78 te slapen. Hij werd bedolven door brokstukken en is overleden."

De bestuurder, een 20-jarige man uit Putte, is na verhoor door de onderzoeksrechter aangehouden voor onopzettelijke doding, dronkenschap, rijden onder invloed en overdreven snelheid. 

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de jongeman onder invloed was van alcohol en sneller reed dan de toegelaten 50 km per uur. Zelf zegt de twintiger volgens het parket dat hij zich de feiten niet herinnert. Het rijbewijs van de man werd na het ongeval ook meteen ingetrokken.

Meest gelezen