De Malediven.
Volledig scherm
De Malediven. © rv

Na klimaatrapport: eilandstaten roepen wereld op om hun toekomst te redden

Tientallen eilandstaten roepen de wereld op om alles in het werk te stellen om hun toekomst te redden. "We moeten de tendens ombuigen", verklaarde Diann Black-Layne van de Alliantie van Kleine Eilandstaten (AOSIS). "Onze toekomst staat op het spel."

42 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    De Chinezen zijn de enigen die het laatste decennium hun uitstoot al sterk terug gedrongen hebben. Per inwoner stoten ze ook nog eens behoorlijk minder uit dan een Europeaan of VS burger. In de VS en West-Europa is de CO² uitstoot de laatste 10 jaar enkel maar gestegen.
  • Gaston Foubert

    3 jaar geleden
    Haaien helpen de klimaatopwarming verminderen door zeeschildpadden en andere zeewezens te eten die zich voeden met koolstofrijke zeegrassen. Zeegras slaat enorme reserves koolstof op in sedimenten en kan het tienduizenden jaren vasthouden. Dus als er meer zeegras wordt geconsumeerd, wordt het koolstof ontsloten en kan het vrijkomen in de atmosfeer van de aarde en de globale klimaatverandering versnellen. Maar haaien worden massaal afgeslacht voor hun vinnen en de graseters blijven floreren.
  • Luc Bouten

    3 jaar geleden
    Jaren geleden eens een docu gezien: the rise of the continents… de aarde is een brok energie die al van inden beginne evolueert en zal blijven evolueren…dat biefstuk meer of minder eten zal er niks aan veranderen hoor.. Wat wel kan aangepakt worden is de vervuiling door de mens.. plastiek in zee, waterlopen.. lozen van alle soorten afval in de rivieren en op land… ontginnen van bossen voor bebouwing, aansteken van branden.. enz.. daar is de mens wel verantwoordelijk voor!
  • Philippe Stevens

    3 jaar geleden
    Vraag mij bij dit soort artikels toch steeds af wie een grootmacht zoals bijvoorbeeld china gaat verplichten om zijn complete industrie stil te leggen , want dit lijkt toch zowat de enige oplossing , Verhofstadt misschien of een paar andere van onze enorme hoop politiekers , er gaat gewoon niets veranderen en daarmee uit .
  • Marie Rose Van der Haeghen

    3 jaar geleden
    De wereld is om zeep en dat heeft de mensheid volledig aan zichzelf te danken .