Zeventien doden na stormloop in voetbalstadion in Angola

In een voetbalstadion in de Angolese stad Uige zijn vrijdag bij een stormloop tijdens een wedstrijd zeventien mensen omgekomen. “Tijdens de wedstrijd was er een stormloop aan de ingang van het stadion, waarbij 17 doden en 56 gewonden vielen”, zei een woordvoerder van de politie. Volgens de politie wilden honderden fans het reeds volle stadion, met een capaciteit van 12.000 mensen, nog binnenkomen.

In het stadion speelde vrijdag eersteklassers Libolo en Santa Rita de Cassia tegen elkaar. De winst was voor de eerste ploeg, die de wedstrijd op zijn website omschreef als “drie punten en een tragisch einde”. “Terwijl de twee teams het op het veld tegen elkaar opnamen, probeerden fans het stadion binnen te raken om de wedstrijd te zien. De deur begaf het onder de druk, en 17 mensen kwamen om bij de stormloop”, zei de ploeg die de wedstrijd met 1-0 won. “Een nooit gezien tragedie in het Angolese voetbal”, klonk het nog.

In 2009 vielen er 19 doden bij gedrang in het Houphouët-Boigny voetbalstadion in Abidjan in Ivoorkust. Het drama gebeurde tijdens een match tussen Ivoorkust en Malawi, in het kader van de voorrondes voor de Wereldbeker van 2010. Ook in Ghana kwamen er in 2001 bij een wedstrijd 127 supporters om het leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer