© AP

WK schaatsen. Jelena Peeters wordt ook op 5.000 meter laatste

Jelena Peeters is er zaterdag tijdens de wereldkampioenschappen schaatsen in het Zuid-Koreaanse Gangneung op de 5.000 meter niet in geslaagd de laatste plaats te ontlopen. Peeters eindigde in 7:14.68 als twaalfde. Donderdag werd ze al twintigste en laatste op de 3.000 meter.

sdv

De titel ging naar de Tsjechische Martina Sablikova, die nu al sinds 2007 bij het WK afstanden op deze discipline ongeslagen is. Het was haar negende kampioenschap: 6:52.38. Op het podium werd Sablikova geflankeerd door de verrassende Duitse veterane Claudia Pechstein (tweede) en de Canadese Ivanie Blondin (derde).

© Photo News

Peeters verloor in de allereerste rit tegen Marina Zueva uit Wit-Rusland al snel het contact. Al bij de 3.000 meterpassage (4:18.63) was de fut eruit. De 31-jarige rijdster uit Wuustwezel beëindigde haar martelgang met een ronde van 36,37 seconden.

Op de openingsdag van het toernooi had Peeters al een povere prestatie neergezet. Zij werd twintigste en laatste op de drie kilometer. Op de laatste dag verschijnt ze nog aan de start voor de 1.500 meter en de massastart, een mini-marathon over zestien ronden.

© Photo News

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer