Man opgepakt voor aanranding en ontvoering van Belgische toeriste in Australië

De Australische politie heeft een verdachte opgepakt voor de ontvoering van een 24-jarige Belgische toeriste. Onze landgenote raakte donderdag vermist nadat ze een bus nam naar Murray Bridge, maar werd vrijdag teruggevonden.

Guy Stevens

De 24-jarige vrouw was in Australië met een werk/toerismevisum. Ze had onlangs nog een advertentie geplaatst op zoekertjessite Gumtree voor werk in de regio rond Murray, maar verdween donderdag plots.

Na een grootschalige zoekactie werd ze vrijdag teruggevonden. Ze bleek ontvoerd te zijn, maar kon toch nog wanhopige berichtjes sturen naar haar familie in Europa en een vriend in Queensland. Daardoor kon de politie gealarmeerd worden.

De agenten hebben zaterdag een 52-jarige man opgepakt. Hij wordt verdacht van aanranding en ontvoering van onze landgenote.

De vrouw zelf blijft intussen bij de politie, die voor haar zorgt. “Ze is veilig en wel bij ons”, aldus de lokale politie. “Haar familie is erg dankbaar dat ze veilig is.” Of en wanneer ze naar België zal terugkeren, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer