Wind tilt circustent op, 15 kinderen van Chiro Loksbergen gewond: "We dachten onmiddellijk aan de Pukkelpopstorm"

In Laakdal zijn 15 leden van de chirogroep uit Loksbergen gisterennamiddag gewond geraakt toen een plotse wind hun tent optilde. De 110 kinderen en hun leiding waren daar op het einde van hun zomerkamp aan het schuilen voor de regen. 

De kinderen waren aan het wachten op hun ouders om opgehaald te worden. Omdat de rest van het kamp al opgebroken was, ging de hele groep schuilen onder de grote circustent waar ze tijdens het kamp aten en speelden. "Ineens kwam uit het niets een heel stevige wind opzetten, op 2 seconden tijd vloog de circustent de lucht in terwijl alle kinderen en leiding er onder stonden", vertelt hoofdleidster Stephanie Jordens. "We hebben zo snel mogelijk alle kinderen geëvacueerd en de eerste zorgen toegediend aan diegenen die gewond waren". De tent kwam enkele meters verder terug op de grond terecht. 

We moesten onmiddellijk denken aan de Pukkelpopstorm, maar dan in het klein

15 chiroleden raakten gewond. Ze kregen rondvliegende stangen tegen zich. Een leider kreeg een stang in de zij en moest geopereerd worden aan een beschadigde nier. Een ander kind had een schouder uit de kom en er waren ook heel wat kneuzingen. "Het was enorm schrikken voor iedereen", zegt Stephanie. "We hebben ook geprobeerd om iedereen op zijn gemak te stellen en te kalmeren, wat niet makkelijk was,  want iedereen was in shock". En dat is ook reden waarom de chirogroep de komende weken opnieuw zal samenkomen om te praten over de traumatische gebeurtenis. 

Meest gelezen