Adelaïde Charlier, mede-oprichter van de vereniging van klimaatjongeren, hier met activiste Anuna De Wever.
Volledig scherm
Adelaïde Charlier, mede-oprichter van de vereniging van klimaatjongeren, hier met activiste Anuna De Wever. © Photo News

Klimaatjongeren ‘Youth for Climate’ willen opnieuw wekelijks actie voeren

Na een maandenlange stilte als gevolg van de coronapandemie, is Youth voor Climate van plan om de volgende maanden weer meer van zich te laten horen. De eerste grote actie staat gepland op 10 september in Brussel, zo kondigt Adelaïde Charlier, mede-oprichter van de vereniging van klimaatjongeren, aan.

94 reacties

  • Pascha Van Rossem

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter op de schoolbanken gaan zitten en wat studeren om met een goed voorstel af te komen om dit probleem op te lossen. Iedereen kan gaan beginnen wenen en staken ... daarmee heb je nog geen oplossing.
  • Benny Verhamme

    3 jaar geleden
    Dat ze eens iets nuttig doen in plaats van staken. Als ze met zoveel zijn kunnen ze opruimactie houden. Beseffen zij wel wat hun acties kost aan de maatschappij?
  • walther truyens

    3 jaar geleden
    Er sterven dagelijks nog mensen aan corona , en het zijn heus niet allemaal anti vaxxers, maar dat zwijgen ze , het zou beter zijn VDB dat men zeker voor te beginnen met de 65+ de derde spuit te geven , maar volgens u zijn de experten ertegen , of wil u er geen geld meer insteken , als het gepensioneerden zijn die sterven komt dat goed uit om het gat in de pensioenkast te vullen , u bezorgdheid voor de oudjes plaatst u onder de NVA VDB
  • marcel lion

    3 jaar geleden
    En wat zijn we daar mee voorruit? Meer files dus meer vuiligheid en een hoop troep die jullie achter laten.
  • marc rooms

    3 jaar geleden
    de 'jeugd voor het klimaat' kunnen misschien gaan helpen opruimen in Wallonie. Dan doen ze nog eens iets nuttig ipv spijbelen, roepen en tieren.