Rellen op het strand van Blankenberge vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen op het strand van Blankenberge vorig jaar. © VTM

ONZE OPINIE. Veertig amokmakers gewapend met parasollen krijgen het parlement sneller bijeen dan vele dakloze burgers en een haperende hulpverlening

Het ene jaar is het andere niet. Zelfs in tijden van corona. Exact een jaar geleden kwam het parlement met spoed bijeen. De pandemie? Niet echt. Onze Vlaamse kust werd geteisterd door jonge amokmakers die met een parasol en een strandstoel durfden gooien. Het strand van Blankenberge werd na die schermutselingen zelfs een heuse oorlogszone genoemd. 

21 reacties

  • luc vanuytsel

    3 jaar geleden
    Er is maar éen groot probleem voor alles: ze hebben geen geld! Alles is op en ze zijn er verantwoordelijk voor. De arme burger is uitgeperst en al het geld is opgesoupeerd aan mee-eters en vrienden partij stemmerkes
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Met andere woorden : hoe meer er geregionaliseerd wordt, hoe slechter de burger er vanaf komt ... Dus : één land, één regering en 1 parlement.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    De corona crisis en de Waterramp in een godsgeschenk voor de Vivaldi regering om niets te moeten doen...! Iedereen is bevoegd en niemand van de 7 partijen is verantwoordelijk.
  • Roger Vanthillo

    3 jaar geleden
    Vivaldi gaat nu de mensen bevragen om de werking van de instellingen te verbeteren. Door niet in te gaan op de vraag van de oppositie om de bevoegde kamercommissie niet bijeen te roepen, om politieke verantwoordelijkheden gedekt te houden, bewijst deze regering enkel dat ook die ganse bevraging niet enkel een slag in 't water is maar pure window-dressing. Men houdt al geen rekening met wensen van democratisch verkozen parlementsleden, waarom zou men rekening houden met de mening van de burgers.
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Het federale Duitsland maakt 30 miljard vrij voor de wederopbouw van het getroffen gebied, en dit met de samenwerking van de 16 deelstaten ! Wie sprak daar enkele jaren geleden de wijze woorden, dat Duitsland een gidsland was voor België ?