Het huis is voorlopig onbewoonbaar. © BFM

Tweewoonst onbewoonbaar na uitslaande brand

Geel -

Er heeft woensdagochtend een hevige brand gewoed in een tweewoonst op de Antwerpseweg in Geel. Het vuur brak rond 5u uit in een onbewoond deel van het gebouw en sloeg dan over naar de andere kant.

De vlammen sloegen al uit de woning toen de brandweer op de Antwerpseweg arriveerde. Het vuur is ontstaan in het rechtse gedeelte van de lage tweewoonst, maar daar woont momenteel niemand. De brandweer vermoedde uit de eerste vaststellingen dat de brand begon bij de verwarmingsinstallatie van de leegstaande woning. Het vuur sloeg nadien over naar de linkse woonhelft, maar de betrokken bewoner kon zich tijdig in veiligheid brengen. Hij bleef ongedeerd.

De garage waar de verwarmingsketel hing, is volledig uitgebrand. Het linkse, bewoonde deel van het huis liep schade op aan het dak en zat helemaal onder de rook. Daardoor is het pand voorlopig onbewoonbaar.

“In de linkse helft van de tweewoonst woonden twee mannen samen, van wie er een voltijds werkt”, zegt de Geelse burgemeester Vera Celis (N-VA). “Ze kunnen nu niet terugkeren naar de woning. Een van de twee kan zelf elders opgevangen worden, voor de ander hebben we een slaapplek in een hotel geregeld.”

Bij nader onderzoek van de brandhaard rezen er heel wat vragen over de mogelijke oorzaak, omdat het niet voor de hand liggend is dat er zomaar vuur ontstaat in een woning die al geruime tijd niet meer wordt gebruikt. Een branddeskundige van het parket kwam ter plaatse, terwijl ook technici van de nutsmaatschappijen een handje toestaken. Wat dat onderzoek heeft opgeleverd is nog niet bekend. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER