Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”

Olympische SpelenVoormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.

16 reacties

  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Dat zou een goede zet zijn. Een intelligente vrouw, voeten op de grond, die weet wat het inhoudt om de top te bereiken in sport en werk.
  • Barbara De Weerdt

    3 jaar geleden
    Meneer Deprez heeft gelijk. Jullie zeggen allemaal wel 'geslacht speelt geen rol' maar de meeste topfuncties gaan wel nog steeds naar ... mannen. Zeg me niet dat die steeds ook de beste keuze waren.
  • Bart De Kort

    3 jaar geleden
    Mij lijkt het best dat je de juiste man/vrouw daar zet, ongeacht of het nu een man of een vrouw is ...
  • Philip Lieten

    3 jaar geleden
    Meer geld voor enkele extra medailles om de vier jaar is niet nodig . Meer sport en gemotiveerde sportleraars op school ipv in rijtje staan voor een koprol en een koekje. Mentaliteitswijziging in het onderwijs. En iemand met talent en passie en inzet heeft kans op een medaille, niet het extra geld . Zie atleten Somalië Ethiopië Kenia
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Heeft totaal niets te maken over vrouwen of mannen alleen heeft het te maken dat al die functies zo goed als allemaal in handen zijn van mannen, dat is wat zij bedoeld en daar heeft Heide overschot van gelijk in, maar zoals het nu is zal ze waarschijnlijk geen schijn van kans maken bij al die fossielen.