De Apple Maps-auto met een camera op het dak. ©  Shutterstock

Apple Maps-auto brengt Limburg in kaart: heb jij hem al gezien?

Hasselt -

Nog tot 10 september brengt de Apple Maps auto België opnieuw in kaart. Deze week was blijkbaar Limburg aan de beurt. De auto is de afgelopen week al vaak gesignaleerd in onze provincie.

MaLu

Het is niet de eerste keer dat auto’s van Apple door België rijden. In juni 2020 werden er al enkele regio’s bezocht, maar deze keer wordt het grootser aangepakt. Al sinds 12 juli rijden wagens van Apple, met een grote camera op het dak, kriskras door het Brussels Hoofstedelijk Gewest, Wallonië en Vlaanderen. Apple Maps werd in 2012 gelanceerd als alternatief voor Google Maps.

De auto werd door onze lezers al gesignaleerd in Diepenbeek, Hasselt, Zonhoven, Houthalen, Ham en Sint-Truiden. Je herkent de witte Subaru’s aan de grote constructie met camera’s boven op het dak en de tekst Apple Maps op de wagen. De wagens rijden met een Duitse nummerplaat. Nu gebruikt Apple nog de kaarten van andere leveranciers zoals TomTom, OpenStreetMap en Waze, maar met de eigen auto’s wil Apple alle regio’s voorzien van eigen kaartmateriaal. Net als Google dus. En net als die concurrent voegt Apple Look Around toe, een eigen variant van Google Streetview waarbij je virtueel een straat of omgeving kan verkennen. Sinds vorige maand kunnen Apple-gebruikers in Spanje en Portugal de nieuwe kaarten al gebruiken. Waarschijnlijk zijn Nederland en België halfweg 2022 aan de beurt.

Apple gebruikt niet alleen auto’s om de wereld vast te leggen, maar ook verkenners met rugzakken. Die moeten met draagbare camerasystemen op pad in voetgangersgebieden waar geen voertuigen mogen komen. Er worden ook gegevens verzameld om de kaarten te verbeteren met verkenners die daarvoor al lopend gegevens verzamelen met een iPad of iPhone.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer