De VS wil in 2024 mensen naar de maan brengen, maar het is de vraag of dat zal lukken.
Volledig scherm
De VS wil in 2024 mensen naar de maan brengen, maar het is de vraag of dat zal lukken. © EPA

Nieuwe maanlanding loopt waarschijnlijk vertraging op

De Verenigde Staten willen in 2024 weer mensen naar de maan en terug brengen, maar het is de vraag of dat gaat lukken. De termijn is niet haalbaar, onder meer omdat de ruimtepakken van de astronauten niet op tijd klaar zijn, waarschuwt de toezichthouder van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het betekent dat de maanlanding waarschijnlijk vertraging oploopt.

4 reacties

  • Geert Vande Walle

    3 jaar geleden
    In de jaren '60 zei iemand "put a man on the moon before the end of the decade" . De maan is nog altijd even ver en een decade is nog steeds 10 jaar, of misschien waren de amerikanen vroeger slimmer ?
  • marc debeir

    3 jaar geleden
    zeker geen weggesmeten geld. De industrie vaart er wel mee. Ze ontvangen veel geld voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Met deze opgedane kennis ontwikkelen ze producten die de ganse mensheid ten goede komt. Beter dan het ontwikkelen van wapens die de mensheid alleen ellende bezorgt.
  • Leo Hoes

    3 jaar geleden
    Weggesmeten geld, deze wereld gaat ten onder voor er een andere bereikbaar wordt. M.a.w. spendeer het geld om onze aarde terug leefbaar te maken.
  • jean pierre leemans

    3 jaar geleden
    Kan geen reden zijn tot vertraging Die technologie heeft men in handen Mag tochy geen probleem zijn