© Photo News

‘Fifty Shades’: Verboden seksspeeltjes te verkopen buiten de filmzaal

Er morgen geen seksspeeltjes verkocht worden buiten de bioscoopzalen waar ‘Fifty Shades Darker’ wordt vertoond. Dat staat in een tekst van filmverdeler Sony Pictures, die La Dernière Heure heeft kunnen inkijken. De makers van de prent willen niet dat de tweede ‘Fifty Shades’ geassocieerd wordt met seksgadgets. “Deze film gaat over de liefde”, klinkt het.

fivr

In de eerste ‘Fifty Shades’-film stond sadomasochisme centraal, maar dat is in ‘Fifty Shades Darker’ niet het geval. Dat beweert althans producer Universal Pictures. Zij willen niet dat deze film geassocieerd wordt met seksgadgets, en dus willen ze niet dat er seksspeeltjes verkocht worden rond de cinema’s waar hij te zien is. “Er zijn licentie-afspraken en deals met de auteur van het boek, en er is geen enkele link tussen de nieuwe film en seksspeeltjes. Het is ook niet de bedoeling om de film daarmee te associëren”, zegt marketing manager Katja Hemmeryckx in de krant.

Verdelers van de speeltjes zijn minder tevreden met deze beslissing. Zij hoopten opnieuw een graantje te kunnen meepikken van het succes van ‘Fifty Shades’-vertoningen tijdens bijvoorbeeld Ladies Nights. “Heel wat vrouwen en koppels hebben door deze erotische saga kennisgemaakt met een nieuwe manier van seksuele beleving”, zucht Nicolas Bustin, directeur de Softlove.

Bioscoop laat mannen niet meer binnen bij ‘Fifty Shades Darker’ tot ze zeker zijn dat “vrouwen zich kunnen beheersen”

© Photo News

Het vervolg op de film ‘Fifty Shades of Gray’ wordt niet zo goed onthaald als zijn voorganger, maar in deze Ierse bioscoop is het personeel toch zo bezorgd over al te opgewonden vrouwen, dat er besloten werd om voorlopig alle mannen te weren.

In het Ierse Navan zullen mannen nog even moeten wachten om ‘Fifty Shades Darker’ te kunnen zien. De plaatselijke bioscoop heeft namelijk besloten dat er geen mannen toegelaten worden in de bioscoopzalen waar de film speelt.

De bioscoop waarschuwde geïnteresseerde mannen en koppels dat “als je naar ‘Fifty Shades Darker’ komt en je je vriend meeneemt, je maar beter veel ruimte tussen jullie in laat. De film is 18+ en ik moet benadrukken dat alleenstaande mannen of getrouwde mannen in hun eentje, alle niet door een vrouw vergezelde mannen niet zullen worden toegelaten.”

Personeelslid Paul Egan, die de boodschap opnam, vertelde de Irish Mirror dat het “beter is om single mannen buiten te houden”. Maar daar stopt het niet voor hem: “Het is misschien beter om alle mannen buiten te houden tot we zien of vrouwen zich kunnen beheersen. De film is praktisch porno voor vrouwen, naar wat de verdelers ons vertellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER