Tijdens de controle werd elke wagen aan de Waaslandtunnel gecontroleerd. © Politie Antwerpen

Politie houdt tractor tegen die Waaslandtunnel wil inrijden

Bij een verkeerscontrole aan de Waaslandtunnel heeft de Antwerpse politie dinsdag onder meer de bestuurder van een tractor betrapt die de tunnel wilde inrijden. Ook twee bromfietsers werden op Linkeroever tegengehouden.

De Waaslandtunnel is verboden voor onder meer bromfietsers en landbouwvoertuigen. Ook vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton mogen niet door de tunnel rijden. De politie liet dinsdag ook twee wagens takelen. Een bestuurder was achter het stuur gekropen tijdens een lopend rijverbod, de andere had enkel een buitenlands rijbewijs dat niet in België geldig is.

“Het rijbewijs van een andere bestuurder onder invloed van drugs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Drie bestuurders waren niet in orde met de keuring van het voertuig en één iemand had geen verkeersbelasting betaald. De verkeerspolitie stelde ook een onmiddellijke inning op voor iemand die de veiligheidsgordel niet om had en voor iemand die verkeerd had voorgesorteerd.”

Diezelfde avond controleerde de politie ook nog het verkeer aan de Herentalsebaan in Deurne. Daar werd een onverzekerde wagen getakeld. De politie beboette ook een bestuurder die geen gordel droeg en stelde vast dat een kindje niet veilig in de wagen was geplaatst. “Een bestuurder probeerde tevergeefs weg te rijden van de controlepost. Ze had geen rijbewijs en identiteitskaart op zak en reed een stukje tegen de rijrichting in”, aldus Bruyns nog.

Begin februari kreeg de politie nog een oproep voor een man die met zijn paard door de Waaslandtunnel wandelde. Hij zorgde voor veel verkeershinder en werd onder begeleiding van een combi veilig de tunnel uitgeleid.

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER