Direct naar artikelinhoud
NieuwsSint-Truiden

Onderzoek naar vervroegde vaccinatie burgemeester Veerle Heeren afgerond

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) van Sint-Truiden.Beeld Mine Dalemans

Het onderzoek van Audit Vlaanderen over de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) is klaar. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). De burgemeester kwam in een storm terecht nadat bekend raakte dat zij en verschillende mensen uit haar entourage waren voorgekropen in de rij voor vaccinatie. Over de inhoud van het rapport is voorlopig weinig geweten.

Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V) en verschillende mensen uit haar entourage waren in de periode maart-april voorgekropen in de rij voor vaccinatie. Andere inwoners moesten daardoor mogelijk langer wachten op hun vaccin. Audit Vlaanderen besliste daarop om een forensische audit naar de vaccinatie van Heeren op te starten. Het is dat onderzoek dat nu is afgerond. 

Het onderzoek is bezorgd aan Heeren zelf en aan de voorzitter van de gemeenteraad. Over de inhoud houdt voorlopig iedereen de lippen stijf op elkaar.

De bal ligt nu in het kamp van de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters. Die kreeg van minister Somers de opdracht een tuchtonderzoek te starten tegen Heeren. Daarvoor kan hij de informatie van de audit gebruiken. Lantmeeters moet Somers ook adviseren over een eventuele tuchtsanctie. Wanneer het tuchtonderzoek van de gouverneur klaar zal zijn, is niet duidelijk. Nadat dit is bezorgd aan minister Somers heeft die drie maanden tijd om een uitspraak te doen.

Veerle Heeren is sinds half juli opnieuw op post als burgemeester van Sint-Truiden, nadat ze op doktersadvies een periode rust had genomen.