Gert en Ingrid (achteraan) met twee sympathisanten die producten komen brengen. ©  kma

Koppel dat goederen inzamelt voor slachtoffers van overstromingen wordt zelf overstelpt

Zoersel -

De inwoners van Zoersel en omgeving hebben een groot hart. Dat merkten Ingrid Desmedt en Gert Bonnevalle, een koppel uit De Hulsten. Op sociale media plaatsten ze een oproep om hulpgoederen in te zamelen die ze persoonlijk naar de slachtoffers van de overstromingen in de Ardennen brengen. Hun hele oprit stond woensdag vol. Ze kregen zelfs een camionette aangeboden omdat hun auto niet volstaat.

Droge voeding, eenpersoonsmaaltijden, drank, water, poetsmiddelen: een meterslang spoor van solidariteit vulde woensdag de oprit van Ingrid en Gert. Hun verlof is net begonnen, en daarom beslisten ze deze week naar de getroffen gebieden in de Ardennen te rijden om te zien welke noden daar nog zijn. Het koppel raakte zwaar getroffen door de miserie.

“Het is er nog altijd overleven geblazen”, zegt Ingrid. “De kookvuren zijn kapot, er is geen elektriciteit, veel mensen drinken al dagenlang water omdat er geen melk voorradig is. Toen we er maandag waren kregen ze peperkoek te eten. Het is eigenlijk heel schokkend om te zien. In het dorp waar we waren was er wel een hal met hulpgoederen van het Rode Kruis, maar de communicatie geraakt niet tot de slachtoffers zodat velen niet weten dat die producten daar staan. En sommigen geraken er gewoon ook niet omdat ze afgelegen wonen en geen auto meer hebben.”

Ingrid en Gert legden contact met een lokale contactpersoon die hen een lijst met de meest noodzakelijke producten meegaf. Die oproep plaatsten ze dinsdag op sociale media. “We hoopten onze Renault Espace gevuld te krijgen, maar we hebben wel vijf Renaults Espace nodig”, zegt Ingrid. Gelukkig kregen ze ook ineens een camionette ter beschikking van een dame uit Halle zodat ze donderdag alles persoonlijk naar ginder kunnen brengen. “We hopen vrijdag terug te keren en zullen dan in overleg met de lokale contactpersoon opnieuw een oproep online zetten van de meest noodzakelijke producten, om een tweede transport te doen. We hebben nu toch verlof en willen die nuttig gebruiken.”

Zaterdag wordt er dus hoogstwaarschijnlijk opnieuw ingezameld bij Ingrid en Gert in De Hulsten 103 in Zoersel.  kma

De oprit stond vol. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER