Aantal coronapatiënten in ziekenhuis en op intensieve met derde toegenomen

 ©  REUTERS

adb
Bron: BELGA

In een week tijd is het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen van die ziekenhuizen met 35 procent gestegen, naar respectievelijk 494 en 124 patiënten. Dat blijkt donderdag uit de gegevens op het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

In de afgelopen week werden dagelijks gemiddeld 48,3 mensen met corona opgenomen in de ziekenhuizen, een stijging met 26 procent.

Het aantal coronabesmettingen stijgt ook nog altijd verder, maar die toename lijkt te vertragen. Tussen 2 en 8 augustus werden dagelijks gemiddeld 1.738 nieuwe gevallen geregistreerd, een stijging met 8 procent.

Tegelijk nam het aantal uitgevoerde tests met 8 procent af, tot gemiddeld zo’n 50.200 per dag. Daarvan bleek gemiddeld 3,9 procent positief. Dat is 0,7 procent meer dan in de voorgaande periode. Het reproductiegetal ligt woensdag op 1,16, wat betekent dat de pandemie aan kracht toeneemt.

Samen met de andere indicatoren stijgt ook het aantal overlijdens nog altijd. Van 2 tot 8 augustus zijn gemiddeld 3,6 overlijdens per dag gemeld, een stijging met 14 procent. In totaal eiste de pandemie in ons land al 25.282 levens.

Tot slot blijkt uit de gegevens van Sciensano nog dat 8,23 miljoen mensen al minstens één prik van een coronavaccin kregen. Dat komt overeen met 71,4 procent van de volledige bevolking. Er zijn ook al bijna 7,45 miljoen mensen volledig gevaccineerd (64,7 procent).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen