Thomas Eisfeld speelde de laatste seizoenen voor liftploeg Bochum in de tweede Bundesliga. © STVV 

Meer en meer beweging bij STVV: met Hashioka én Duitse tester Thomas Eisfeld

1A -

Meer en meer beweging bij STVV: woensdag streek Thomas Eisfeld, een ervaren Duitse middenvelder, neer voor een test. Voor het weekend lijkt Hollerbach opnieuw te kunnen rekenen op wingbacks Cacace en Hashioka. Voorts wordt er getrokken aan de mouw van Jorge Teixeira.

Gunter Schoofs

Er werd woensdag enkel in de namiddag getraind bij STVV. Om 15 uur verschenen de Kanaries op het oefenveld. Daarnaast sloot in de Sint-Jansstraat ook plots een testspeler aan. Het ging om een ervaren middenvelder: Thomas Eisfeld, 28 jaar. Eisfeld speelde de laatste seizoenen voor liftploeg Bochum in de tweede Bundesliga. Daar is hij overbodig geworden na de promotie naar het hoogste niveau.

Eisfeld is geen vreemde voor coach Hollerbach. Als jong talent werd de Duitser opgemerkt door meerdere grote Europese clubs. Arsenal nam hem over in 2012, maar daar brak hij niet door, ondanks lovende woorden van Arsène Wenger. “Een speler met de perfecte attitude en veel technische bagage”, klonk het toen. Verder dan een handvol wedstrijden in de League Cup kwam het niet.

Thomas Eisfeld. ©  BELGAIMAGE

Een verhuis naar Fulham volgde. De Londense club leende hem uit aan Bochum, waar Eisfeld pas echt zou doorbreken en veel wedstrijden op de teller vergaarde. Ook vorig seizoen was Eisfeld vaak basisspeler. Het is duidelijk dat Bernd Hollerbach extra ervaring wil op het Truiense middenveld. De fysieke toestand van de speler, de financiële verwachtingen én de honger naar de Belgische competitie worden nu onder de loep genomen.

Hashioka op post

Zaterdag trekt STVV naar de Panda’s in Eupen. Coach Hollerbach kan dan normaal gezien weer rekenen op zijn flankverdedigers: Liberato Cacace en Daiki Hashioka. Cacace sukkelde wel wat met een keelontsteking de voorbije dagen. Dinsdag bleef hij volledig aan de kant. Woensdag sloot hij wel weer aan. De Nieuw-Zeelander kampt duidelijk nog wat met vermoeidheid na de Olympische Spelen, maar raakt wel speelklaar voor het weekend. Gelijkaardig verhaal voor Daiki Hashioka. De Japanner oefende woensdag opnieuw mee met de groep, waardoor de rechterflank intussen goed bemand geraakt. Hollerbach heeft nog twee dagen om zijn tactische wensen bij te spijkeren nu iedereen stilaan terug is, donderdag wordt er dan ook twee keer geoefend.

Daiki Hashioka. ©  REUTERS

Teixeira naar de uitgang?

De lappenmand blijft wel nog gevuld met dezelfde namen. Steuckers, Ito en Konaté revalideren verder na hun gekende blessures. Jorge Teixeira trainde wel opnieuw voluit mee. De Portugese verdediger geniet momenteel ook concrete interesse van andere clubs, ondanks het feit dat hij tachtig procent van de voorbereiding miste door een rugblessure.

Teixeira heeft bij STVV nog een contract tot het einde van het seizoen, met weliswaar een optie. Zowel vanuit buiten- als binnenland wordt er tegenwoordig geïnformeerd door clubs die nood hebben aan maturiteit in hun defensie. In eigen land ziet Seraing heil in het halen van Teixeira, die wellicht alleen oor zal hebben naar een verbintenis van langere duur. Dan nog is het afwachten of STVV wil meewerken aan een eventuele overgang.

David Mindombe. ©  Dick Demey

Wel zijn de Kanaries intussen vrij goed bemand in de centrumverdediging met Lavalée, Caufriez, Buatu en Pius. Naar de toekomst toe lonkt men naar de jonge David Mindombe. De 20-jarige Mindombe, vorig jaar bij de beloften, mocht woensdag een nieuwe verbintenis tekenen in Sint-Truiden. In zijn jeugdjaren zat Mindombe bij OH Leuven. In de voorbereiding dit seizoen rekende Bernd Hollerbach al vaak op hem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer