thumbnail: null

Zulte Waregem begint sterk aan seizoen met winst van Eupen

Zulte Waregem heeft op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League promovendus Eupen geklopt met 3-0. Het kon echter pas het verschil maken na een discutabele strafschop en een dito rode kaart.

vtvn

Zulte Waregem startte het nieuwe seizoen met hoge ambities maar Eupen was voor rust de betere ploeg, zowel qua voetbal als qua kansen. Eerst wat schuchter, gaandeweg met meer en meer vertrouwen en doelman Bossut moest een paar keer de handen uit de mouwen steken op pogingen van Sylla, Onyakuru en Ocancey. Hamalainen keerde de 0-1 zelfs op de lijn.

Zulte Waregem

Eupen

De thuisploeg begon beter aan de tweede helft maar kwam pas op voorsprong toen Leye een discutabele strafschop omzette. Scheidsrechter Visser had gefloten voor een duwfout van Ocancey op hoekschop en stuurde de verdediger even later zelfs met een tweede (lichte) geel naar de kant. Tot woede van de bezoekers maar tegen tien man ging het wel heel wat vlotter voor Essevee: nieuwkomer Derijck en Lepoint maakten er uiteindelijk 3-0 van.

Opvallend: Eupen is geen zwakke broertje. De Oostkantonners speelden fris en zonder vrees. Al is er een gebrek aan ervaring, zie de rode kaart van Ocansey en zijn emotionele reactie.