©  AFP

Intussen bij Juventus: “Cristiano Ronaldo is niet langer onaantastbaar en kan regelmatig op de bank verzeilen”

Lionel Messi is tegenwoordig al wat de klok slaat in voetballand. Het moet toch een beetje pijn doen bij Cristiano Ronaldo, die in alle rust toewerkt naar het nieuwe seizoen in de Serie A. Een seizoen waarin hij zich misschien wel eens opnieuw zal moeten bewijzen bij Juventus...

Vincent Van Genechten

De fans van PSG dromen al luidop van voetbaldominantie nu ze naast Neymar en Kylian Mbappé ook Messi het veld kunnen opsturen. Plus nieuwkomers als Sergio Ramos en Gianluigi Donnarrumma. Wat een zomer voor de Franse topclub.

Bij Juventus is het voorlopig muisstil op transfervlak. De jonge aanvaller Kaio Jorge kwam over van Santos, maar is vooral een investering voor de toekomst. Intussen spreekt de Oude Dame al weken met Sassuolo over middenvelder Manuel Locatelli, maar een deal is er nog steeds niet. Dé grootste verandering van allemaal is de terugkeer van trainer Max Allegri.

Ronaldo en Allegri in 2019. ©  AFP

De Italiaan leidde Juventus naar vijf titels, vier bekers en twee Champions League-finales, maar werd in 2019 aan de deur gezet. Enerzijds omdat het management “mooier voetbal” wilde zien, anderzijds omdat zijn geprefereerd systeem met twee spitsen niet naar de zin was van… Ronaldo.

Roteren

Maar nu is Allegri dus terug en Ronaldo is, zij het deels tegen zijn zin als we de Italiaanse media mogen geloven, nog steeds speler van Juventus. Dat verloor zijn eerste echte oefentest met 3-0 tegen Barcelona, waarbij het speelde in een 4-4-2. Ronaldo maakte daarbij weinig klaar.

“Ik verwacht veel van Cristiano”, had Allegri eerder al gezegd. “Drie jaar geleden hadden we meer ervaren spelers, nu zijn er veel jonge gasten. Hij moet dus meer verantwoordelijkheid opnemen.”

De Juve-trainer zei toen ook nog dat hij vaak zal roteren “omdat er elke drie dagen een wedstrijd is”. La Gazzetta dello Sport kwam nu met het nieuws dat Ronaldo mede daardoor wel eens vaker op de bank zal verzeilen dan hem lief is. “Dit wordt het laatste kunstje van CR7 in Italië”, klinkt het bij de roze sportkrant, doelend op het feit dat zijn contract in 2022 afloopt. “Ronaldo is niet langer onaantastbaar in Turijn. Voor het eerst in zijn carrière zal ook hij in een rotatiesysteem terechtkomen. Naast Paulo Dybala, Alvaro Morata, Federico Chiesa en Dejan Kulusevski.”

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer